Eurodeputatul Maria Grapini, revoltat după decizia Maltei de a permite accesul în țară doar al turiștilor vaccinați: „Regulamentul privind certificatele Covid s-a dovedit nefuncțional!”

0

Decizia Maltei de a permite, începând cu data de 14 iulie, accesul în țară doar al turiștilor vaccinați împotriva COVID-19 a generat reacția vehementă a europarlamentarului PPU (s-l), Maria Grapini.

Revoltată, Maria Grapini a punctat faptul că, prin această decizie, Regulamentul privind certificatele Covid s-a dovedit nefuncțional!

“Nu am votat acest Regulament pentru că are multe vulnerabilități, pe care le-am anunțat înainte de vot! La ce bun un Regulament (care devine un act legislativ obligatoriu după ce se negociază interinstituțional) dacă ai, în cuprinsul lui, un paragraf în care se spune foarte clar că statele membre pot lua și alte măsuri de siguranță în context național?

Prin decizia adoptată, Malta este primul stat care demonstrează inutilitatea Regulamentului! Probabil vor mai urma și alte state care vor adopta decizii similare! Și, atunci, putem spune că a fost dezinformare din partea Comisiei Europene doar pentru a mări procentul cetățenilor vaccinați? “, a precizat, în context, eurodeputatul Grapini.

De menționat faptul că europarlamentarul român a avertizat, în numeroase rânduri, și înaintea și după votul privind introducerea Certificatului Covid, că se încalcă grosolan Tratatul UE, în special în privința nerespectării dreptului la liberă circulație al cetățenilor UE.

Din păcate, a mai spus Maria Grapini, există riscul ca decizia Maltei să fie doar începutul unor decizii similare din partea unor state membre ale UE.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.