Liberalul Sebastian Burduja demontează duplicitatea primarului Clotilde Armand: Adevărul despre gunoiul din sectorul 1!

0

Mesajele repetate la responsabilitate, decență și respect față de cetățeni, venite din partea conducerii PNL Sector 1 și a consilierilor locali liberali, au rămas,  din păcate, de prea multe ori, fără reacția așteptată a primarului sectorului 1, Clotilde Armand care, se pare, nu a înțeles că interminabilele scandaluri nu aduc nimic bun pentru cel mai bogat sector al Capitalei. Iar cetățenii (încă) așteaptă o administrație locală profesionistă, eficientă, transparentă în care principiile nu se negociază, iar interesele cetățenilor primează!

Cât timp, însă, soluțiile vor fi înlocuite de vorbe goale, iar negocierile loiale între partenerii de Coaliție de tactica falimentară a “băgatului pumnului în gură”, Primăria Sectorului 1 nu va răspunde uriașelor așteptări ale populației din sectorul 1, grav dezamăgite de prestația catastrofală a administrației PSD-Tudorache.

Interminabile scandaluri generate de primarul sectorului 1, Clotilde Armand, aflat într-un interminabil război cu compania de salubritate Romprest și nu numai, trebuie să înceteze urgent. Interesele locuitorilor din sectorul 1 primează în dauna unor orgolii și vendete personale sau a unor mize de partid.

PNL Sector 1 a atras atenția încă de la începutul acestei situații că există riscul  unei crize sanitare, care se suprapune cu o pandemie încă în derulare.

Liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja, principalul „vinovat”, împreună cu bătăioasă echipă a liberalilor din sector, de victoria lui Clotilde Armand și, implicit, de înfrângerea pesedistului Daniel Tudorache, a încercat, de-a lungul ultimelor luni, să fie identificată o soluție de compromis în contextul în care cetățenii din sectorul 1 sunt cei mai afectați.

De altfel, preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a propus, în mai multe rânduri, o întrevedere cu toate părţile implicate în problema gunoiului din această zonă, marţi, la sediul autorităţii locale, precum şi constituirea unui grup de lucru.

În context, liderul liberalilor din sectorul 1, Sebastian Burduja, a vorbit, pe pagina de Facebook, despre această situație încă alarmantă.

„ADEVARUL DESPRE GUNOIUL DIN SECTORUL 1

In fiecare zi primesc zeci de mesaje de la cetățenii din sectorul 1, care s-au saturat sa trăiască printre gunoaie si șobolani. Știm versiunea ambelor părți: primarul da vina pe “Mafie” si pe tarifele prea mari, operatorul se plânge cu nu e plătit de luni de zile. PNL vrea doua lucruri si o s-o spunem clar si răspicat: sa fie strâns gunoiul (puțin ne pasa cine o face) si sa se respecte legea.
Dincolo de lozinci si scandal, bucureștenii din sectorul 1 merita sa stie adevarul. Dupa 7 luni de criza, PNL a reușit pentru prima data sa pună toate părțile la aceeasi masa: primar, consiliu local, prefect, ANRSC, operator, societate civila, presa. Se întâmpla asta pe 15 iunie, intr-o întâlnire transmisă integral in direct aici pe Facebook, 100% transparentă. Fiecare parte a pus pe masa date, observatii, solutii.
La finalul întâlnirii, am propus constituirea unui grup de lucru cu toate părțile implicate. Toate partidele au fost de acord, inclusiv USRPLUS, prin vocea viceprimarului Paiuși. Toata discuția este, repet, disponibilă online, o puteți (re)vedea. La câteva zile, colegii mei, prin Ramona Porumb, viceprimarul PNL, au depus un proiect de hotarâre de consiliu local pentru constituirea acestui grup de lucru, cu aceleași principii: transparentă, participarea tuturor celor responsabili, orientare spre solutii.
Ce credeți? Pana in ziua de azi, primarul REFUZA sa introducă acest HCL pe ordinea de zi a Consilului local, astfel ca aceasta comisie NU se poate întruni! Nu poate dezbate, nu poate rezolva problema. Ma intreb siderat, alaturi de colegii mei, cui folosește acest nou blocaj?! Cui ii este frica de o comisie transparentă, cu lucrări transmise public, cu toate părțile implicate la aceeasi masa?
Poate veți întreba: de ce o noua comisie? Pentru ca altfel nu vom afla niciodata adevarul si nici nu vom rezolva problema. E nevoie ca toate părțile sa vina in fata cetățenilor si sa isi prezinte punctul de vedere, iar din acest proces sa rezulte o solutie.
Solicitam public primarului sectorului 1 sa introducă pe ordinea de zi a consiliului local de miercuri proiectul de HCL privitor la grupul de lucru pentru rezolvarea crizei gunoiului. Solicitam public explicații pentru blocarea inexplicabila a acestei hotărâri, in ciuda situației tot mai grave din sector.
Inchei cu câteva mituri spulberate, pentru ca e foarte multă dezinformare si propaganda mincinoasa:
1. Primarul ARE mandat de la consiliul local sa rezolve problema. A anunțat singura asta pe 24 iunie, pe pagina dânsei. Rezultate? Zero. Și-a angajat avocatul pe care l-a vrut, fără nicio procedura concurențială. Rezultate? Zero. Doar mulți bani cheltuiți pe onorariile avocatului, fără niciun raport public al rezultatelor.
2. Contractul NU se poate rezilia decât in instanta. Asa e legea. Daca acționează unilateral (ceea ce ar fi ILEGAL), primăria risca prejudicii de sute de milioane. Cine le va plăti? Noi toti. Lupta trebuie dusa in justiție, pana la capăt!
3. PNL a propus trei solutii pentru a reduce costurile cu ridicarea gunoiului: (a) reducerea frecvențelor, prin negociere (grupul de lucru blocat abuziv ar fi putut face asta); (b) control la sânge a prestațiilor, prin poliția locală, din subordinea primarului (zero rezultate pana acum, zero rapoarte publice cu acțiunile de control si eventualele sancțiuni dispuse); (c) identificarea și amendarea de către politia locala, din subordinea primarului, a celor peste 20.000 (!!!) de firme din sectorul 1, care nu plătesc serviciul de salubritate, încălcând legea și punând costurile in cârca noastra, a tuturor.
4. Fosta comisie de mediere formată din consilieri locali a ajuns la o soluție negociata încă de la începutul anului. Dacă ar fi fost acceptata de primar, ar fi dus DEJA la economii de peste 30 de milioane de lei de la bugetul local! Între timp, facturile curg la fel ca înainte. Cine plătește?!
5. A da vina pe PNL pentru un contract din 2009 este aberant. Nu exista nicio legătura între ce s-a întâmplat atunci, evenimente care au făcut obiectul foarte multor procese pe parcursul anilor, și PNL-ul de astăzi. Cine face asta urmărește doar găsirea unui țap ispășitor, ca scuza pentru perpetuarea unui conflict public, aducător de like-uri ieftine și de mizerie, pe spatele bucureștenilor din sectorul 1.
Am încredere in cetățenii sectorului 1 – și nu numai – ca iubesc adevarul și analizează faptele. Restul sunt doar tehnici de propaganda”, a precizat, pe pagina de Facebook, deputatul Sebastian Burduja, liderul PNL Sector 1.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.