Decizie curajoasă a UE. Mașinile pe benzină, interzise din 2035!

0

Sfârşitul automobilelor pe benzină și motorină, o taxă pe kerosen în transportul aerian şi reforma sistemului de comercializare a certificatelor de emisii (ETS), Bruxelles-ul urmează să prezinte miercuri un vast pachet legislativ care va permite atingerea obiectivelor climatice ale UE.

UE va prezenta miercuri un set de 12 propuneri care au drept obiectiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pe continent cu 55% la orizontul anului 2030, comparativ cu anul 1990. Printre propunerile Bruxelles-ului, care vor face obiectul negocierilor între eurodeputaţi şi statele membre, ar urma să se numere în special oprirea comercializării automobilelor care funcţionează pe benzină începând din 2035. De asemenea, potrivit unei propuneri legislative, planul prevede şi o taxă inedită pe kerosen pentru zborurile în interiorul UE, ceea ce ar putea alarma companiile aeriene, care se tem de o posibilă distorsionare a concurenţei în raport cu restul lumii.

Însă pilonul principal al planului este cea mai mare extindere a sistemului de comercializare a certificatelor de emisii (ETS), care obligă poluatorii să cumpere certificate care să acopere emisiile lor de CO2, de la lansarea acestui sistem în 2005. Actualul sistem de comercializare a certificatelor de emisii (ETS) obligă centralele electrice, fabricile şi companiile aeriene cu zboruri în Europa să achiziţioneze certificate de acest fel tot mai costisitoare, creând astfel un stimulent financiar ca să polueze mai puţin. Potrivit surselor, oferta de certificate de poluare în sistemul ETS va suferi o diminuare. De asemenea, numărul de certificate care vor intra pe piaţa carbonului din UE în fiecare an va scădea şi el într-un ritm mai rapid.

„Este un pachet climatic istoric. Preţul emisiilor de CO2 va creşte la un nivel care va avea un impact major asupra modelelor economice ale industriilor„, care vor avea interesul de a adopta tehnologii curate, apreciază preşedintele Comisiei de Mediu din Parlamentul European, Pascal Canfin.

În plus, Bruxelles-ul ar dori să extindă sistemul de comercializare a certificatelor de emisii (ETS) şi la transportul maritim, precum şi la transportul rutier şi la încălzirea clădirilor, care ar urma să formeze o a doua piaţă a certificatelor de poluare. Practic, aceasta ar însemna ca furnizorii de carburant sau de combustibil pentru încălzire să achiziţioneze certificate de emisii pe ETS, ceea ce se va repercuta asupra facturilor plătite de gospodării.

Proiectul, care a provocat disensiuni în interiorul Comisiei, a fost confirmat marţi de preşedintele Executivului european, Ursula von der Leyen, într-un interviu acordat mai multor publicaţii. „Transportul rutier este singurul sector unde emisiile au crescut ‘în ultimii ani„, a argumentat Ursula von der Leyen, citată de Reuters.

ONG-urile de mediu şi eurodeputaţii din toate formaţiunile se opun acestui pachet, de teama unor mişcări sociale. „Costul politic ar fi extrem de ridicat pentru un câştig climatic foarte mic”, a declarat Pascal Canfin.

Franța nu se supune planului impus de Comisia Europeană în ceea ce privește eliminarea mașinilor poluante din 2035. Guvernul francez dorește eliminarea acestor automobile abia de la finele deceniului următor.

Franța respinge propunerea Comisiei Europene care impune ca emisiile automobilelor să scadă cu 65% începând din 2030 şi să fie reduse la zero din 2035.  Conform unui oficial din cadrul biroului preşedintelui Emmanuel Macron, guvernul de la Paris plănuiește în schimb reducerea emisiilor automobilelor cu 55% până în 2030 și vrea ca modelele hibride să poată rămâne pe piaţă o perioadă mai lungă de timp.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.