Ministrul Drulă a avut dreptate în privința ilegalităților lui Ion Rădoi: Percheziții DNA la domiciliul liderului sindicaliștilor de la Metrorex!

0

Procurorii DNA efectuează, la această oră, 16 percheziții, printre care una și la domiciliul lui Ion Rădoi, liderul sindicaliștilor, informează Realitatea.net.

DNA efectuează, la această oră, 16 percheziții, printre care una la sediul Sindicatului Liber din Metrou, aflat la stația de metrou Unirii, dar și la reședința președintelui, Ion Rădoi, unul dintre cei mai bogați sindicaliști din România, fost parlamentar PSD.

Potrivit DNA, procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018-2021.

Conform sursei citate, se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice.

Reamintim că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a depus, la DNA, o plângere în care Ion Rădoi și alți sindicaliști din Capitală erau acuzați că au blocat liniile de metrou și au oprit, astfel, circulația trenurilor, într-o grevă de o zi care a paralizat, în martie, transportul bucureștean.

Ministerul Transporturilor și METROREX au evacuat, în 25 martie, spațiile comerciale controlate de sindicat de la metroul din Capitală. Atunci, conducerea METROREX a pus în vedere firmei care deține spațiile comerciale să le elibereze până pe 2 aprilie, pe motiv că ar pune în pericol siguranţa transportului subteran și ar afecta direct exigenţele de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor, în caz de urgenţă.

În replică, Sindicatul Liber Metrou, proprietarul a 80% din spațiile comerciale, a precizat că toate magazinele ar fi fost construite conform legislaţiei, cu aprobarea METROREX.

La o zi după anunțul privind demolarea magazinelor, reprezentanţi ai sindicatului condus de Ion Rădoi au blocat timp ce aproape o zi circulația trenurilor. Greva a provocat pagube de aproape 3 milioane de lei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.