Se anulează Jocurile Olimpice de la Tokyo?

Share:

Toshiro Muto, şeful Comitetului de organizare Tokyo 2020, nu exclude anularea Jocurilor Olimpice în ultimul moment, deoarece cazurile de coronavirus cresc în Japonia.

Întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă jocurile, care încep vineri, mai pot fi anulate, Toshiro Muto a spus că va urmări numărul infecţiilor şi va vorbi cu toate părţile interesate, dacă este necesar.

„Nu putem prevedea ce se va întâmpla cu numărul de cazuri de coronavirus. Aşadar, vom continua discuţiile, dacă există o creştere a cazurilor. Am convenit că, în funcţie de situaţia pandemică, vom convoca o întâlnire a celor cinci părţi (n.r. – cu CIO, Comitetul Paralimpic Internaţional, guvernul japonez şi guvernul metropolitan din Tokyo). În acest moment, cazurile de coronavirus pot creşte sau scădea. Deci, ne vom gândi la ce ar trebui să facem atunci când apare situaţia”, a spus Toshiro Muto, citat de Reuters.

Pe de altă parte, Toshiro Muto a spus că sportivii cu un test negativ efectuat cu şase ore înainte de începerea competiţiei lor vor putea participa la întreceri. Marţi, Comitetului de Organizare a raportat 67 de cazuri pozitive în rândul delegaţiilor sosite de la 1 iulie.

Amânate pentru un an, JO 2020 vor începe, vineri, cu ceremonia de deschidere. Competiţiile se vor disputa fără spectatori.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.