Scandal diplomatic uriaș la Jocurile Olimpice de la Tokyo

0

Sportiva Krisţina Ţimanouskaia este „în siguranţă” în Japonia, a asigurat luni Comitetul Olimpic Internaţional (CIO), după ce atleta de 24 de ani a declarat că a fost ameninţată cu o repatriere forţată în Belarus pentru că a criticat federaţia naţională.

Adjunctul ministrului polonez de Externe Marcin Przydacz a declarat pentru Reuters că alergătoarea de sprint Kristina Ţimanuskaia, în vârstă de 24 de ani, din Belarus, care ar fi urmat concureze luni în cursa de 200 de metri, „va ajunge în Polonia în zilele următoare”.

Kristina Ţimanuskaia s-a refugiat luni în incinta Ambasadei Poloniei în Japonia şi urmează să plece în Polonia în zilele următoare, cu o „viză umanitară”.

Soţul Kristinei Ţimanuskaia, Arseni Jdanevici, se află în Ucraina, potrivit unei surse de la Ministerul ucrainean de Interne, citate de news.ro.

Sportiva din Belarus Krisţina Ţimanouskaia a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că a fost obligată să-şi suspende participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo de către antrenorul echipei sale, înainte de a fi însoţită la aeroport de oficiali ai Comitetului Olimpic din Belarus, pentru a se întoarce în ţara ei.

Cu câteva zile mai devreme, ea criticase cu înverşunare Federaţia de Atletism din Belarus, susţinând că a fost forţată să participe la ştafeta 4×400 de metri, când trebuia să alerge iniţial 100 de metri şi 200 de metri, pentru că alte două sportive nu reuşiseră să efectueze numărul sificient de controale antidoping.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.