ANI îi dă dreptate directorului Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu. Sesizările „reclamagiilor de serviciu” la adresa acestuia, nejustificate!

2

Au trecut trei ani de când directorul Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu, a făcut obiectul unei sesizări mincinoase (lucru demonstrat, de altfel, de ANI!) în care era acuzat că are mai mulți bani (nejustificabili din salariul de bugetar) și că și-ar fi angajat, fără respectarea prevederilor legale, soția în sistemul silvic. După verificări amănunțite, ANI a finalizat cercetările și a dispus clasarea lucrării, nefiind identificată vreo încălcare a legii, informează argespress.ro.

Concret, în urmă cu trei ani, mai precis la data de 25 iulie 2018, Agenția Națională de Integritate (ANI) a fost sesizată de către o persoană juridică cu privire la faptul că ”Armand Chiriloiu, director al Direcției Silvice Argeș (…) ar fi acumulat o avere ce nu poate fi justificată. În plus, s-ar afla în conflict de interese întrucât a angajat-o pe soția sa, Alina Chiriloiu, la Ocolul Silvic Pitești”.

Timp de trei ani, ANI a verificat nu mai puțin de 20 de instituții pentru a ”afla” dacă directorul Chiriloiu a încălcat legea și se află în incompatibilitate. S-au făcut cercetări la Romsilva, ONRC, Depozitarul Central, BVB, Biroul de Credit. Au fost efectuate verificări la nu mai puțin de șapte primării (Curtea de Argeș, Valea Iașului, Moșoaia, Arefu, Pitești, Timișoara, la Taxe și Impozite – Sector 3 București), DRPCIV, la Finanțele Publice Argeș, ANCPI și Direcția Generală de Trezorerie și Contabilitate Publică. Au fost solicitate verificări la un număr de trei bănci și a fost evaluată persoana, adică numitul Armand Chiriloiu.
În raportul ANI scrie negru pe alb: ”Referitor la cele sesizate de petiționar cu privire la conturile persoanei evaluate, precizăm faptul că din analiza conturilor lui Chiriloiu Armand și Chiriloiu Alina Elena nu au rezultat sume depuse care să nu se justifice față de veniturile realizate, în conformitate cu prevederile legale”. Asta despre bani…

Despre angajarea soției sale, în raport se scrie:”Din analiza datelor și informațiilor aflate la dosar, precum și a dispozițiilor legale incidente, a rezultat faptul că Chiriloiu Armand a respectat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă întrucât, nu a semnat niciun document cu privire la angajarea lui Chiriloiu Alina Elena, soția sa, în cadrul Ocolului Silvic Pitești”.
Concluzia este clară, autoritatea statului l-a găsit ”curat” pe Chiriloiu în cele două spețe reclamate în urmă cu mai bine de trei ani. Cu această ocazie probabil că s-au cam ”dezumflat” și reclamagii de serviciu. În plus, verdictul ANI va atârna greu și în procesele pe care directorul Armand Chiriloiu le are cu anumite ”entități” care i-au stricat imaginea publică.

 

 

 

Citește și
2 Comentarii
  1. ?????? spune

    & Mai remarcați și faptul că sunt și mulți care consideră că îmbăierea la Marea Negră ar fi și ,,aducătoare de noroc”, tocmai datorită „proprietăților apei”, care probabil s-ar putea spune că ar putea avea și „proprietăți de vaccin” ,?

  2. ?????? spune

    & Și după cum remarcați, probabil că este necesară ecologizarea afluenților Dunării, a Dunării și a celorlați afluenți de la Marea Negră, pentru a nu își mai vărsa toți riveranii apele uzate și dejecțiile în Dunăre și în Marea Neagră, ca afaceriștii să facă afaceri cu gaze naturale extrase din Marea Neagră , iar turiștii băi în hazna, ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.