12 militari americani, uciși în urma atacului de la aeroportul din Kabul. Joe Biden anunță represalii la adresa ISIS!

Share:

Pentagonul a anunţat, joi seară, că 12 militari americani şi-au pierdut viaţa în urma atacului de la aeroportul din Kabul. Potrivit presei, este vorba de 11 puşcaşi marini şi un medic militar. De asemenea, 15 militari americani au fost răniţi, a anunţat generalul Kenneth „Frank” McKenzie, şeful US Central Command.

Preşedintele american Joe Biden a transmis un mesaj către autorii atacului de la Kabul, afirmând că SUA nu va uita niciodată şi nu va ierta şi aceştia vor fi vânaţi, până vor plăti. El a afirmat că responsabili de atac sunt membri ai grupului ISIS-K.

„Este o zi foarte grea. Am fost permanent în legătură cu oficialii militari. Am pierdut vieţi care au servit securitatea noastră şi a altora. Cei care au căzut astăzi sunt parte a nobililor cetăţeni americani. Sunt nişte eroi. Atacatorii trebuie să ştie: Nu vom ierta niciodată, nu vom uita niiciodată. Vă vom vâna şi vă vom face să plătiţi”, a declarat Biden, care a ţinut un moment de reculegere în memoria soldaţilor căzuţi la Kabul. El a afirmat că evacuările din Afganistan vor continua.

Preşedintele american susţine că atacul de joi a arătat de ce a dorit să oprească misiunea din Afganistan, care era „extraordinar de periculoasă”. El a mai spus că le va oferi militarilor tot ceea ce doresc, inclusiv trupe în plus.

„Am ordonat comandanţilor să facă planuri pentru a lovi obiective ale ISIS. Vom răspunde cu forţă şi precizie în momentul ales de noi şi în locul ales de noi.

Armata afgană s-a prăbușit în 11 zile. Este în interesul talibanilor ca ISIS-K să nu acopere zone și mai largi, ca o metastază. Le-am cerut să ne dea spații mai mari. Nimeni nu are încredere, dar contăm că este în interesul lor ca noi să plecăm la data indicată și să evacuăm cât mai multe persoane. Chiar și azi am reușit să evacuăm 7.000 de persoane, dintre care 5.000 de americani.

Până acum nu am primit dovezi că există vreo înțelegere între talibani și cei din ISIS”, a precizat Biden.

Fostul preşedinte american Donald Trump, foarte critic cu deciziile succesorului său Joe Biden în Afganistan, a denunţat joi o tragedie „care nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată” după atentatul care a provocat moartea a 12 militari americani în apropierea aeroportului din Kabul, relatează AFP.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.