Masca de protecție, obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor!

0

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a întrunit, miercuri, pentru a discuta introducerea obligativităţii purtării măştilor de protecţie pe o rază de 50 de metri în jurul şcolilor. DSP Bucureşti a anunţat miercuri o rată de incidenţă de 1.21 cazuri la mia de locuitori.

Masca de protecţie va trebui purtată pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ. Măsura se va aplica începând cu data de 13 septembrie, conform deciziei adoptate miercuri de către Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

„Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie 2021”, se arată hotărâre.

Prefectul Capitalei a mai declarat că vor exista măsuri suplimentare doar la depășirea pragului de 2 cazuri la mie.

Masca de protecţie ar putea redeveni obligatorie în spaţii exterioare în Bucureşti. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anuţat că la şedinţa de miercuri se va discuta propunerea ca mască să redevină obligatorie pe stradă în apropierea şcolilor şi în alte spaţii aglomerate. Măsura ar urma să fie adoptată în cadrul şedinţei CMBSU, programată să aibă loc în jurul orei 12.

„Şedința va dura probabil o oră sau două”, a anunţat prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit Libertatea.

În cazul în care va fi adoptată, măsura se va aplica începând din 13 septembrie, atunci când elevii se întorc la școală pentru noul an școlar, în format fizic.

„Am avut discuții pentru introducerea obligativității măștii pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor. Acest lucru va fi stabilit în următoarea hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență din București”, a afirmat prefectul Capitalei, pe 5 septembrie.

Purtarea măştii ar redeveni obligatorie pe motiv „se produc aglomerări la venirea și la plecarea copiilor de la școală”.

„Părinții își așteaptă copiii și staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor. Este necesară purtarea măștii de protecție în jurul școlilor pentru a evita transmiterea suplimentară a virusului”, a explicat Alin Stoica, potrivit sursei citate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.