Mari semne de întrebare în cazul Boșutar! Întalniri cu ministrul Mediului în timp ce presa suceveană titrează ca ginerele activistului este trimis in judecată pentru contrabandă!

Informatii contradictorii apar la adresa familiei activistului Tiberiu Bosutar. In timp ce acesta este primit de catre Ministrul Mediului, presa suceveană titreaza ca ginerele activistului de mediu, a fost trimis in judecata intr-un dosar de contrabandă cu țigări la Moldovița, informează newsmoldova.ro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au finalizat ancheta și au trimis în instanță, acum aproximativ o săptămână, un dosar de contrabandă cu prejudiciu mare spre foarte mare, de la Moldovița. Este vorba de un transport de țigări de contrabandă evaluat la peste 450.000 de lei, peste 90.000 de euro.

Mihai Oblezniuc, în vârstă de 28 de ani, silvicultor la Ocolul Moldovița la data comiterii presupuselor fapte, și Mihail Valentin Nistor, de 26 de ani, ginerele activistului de mediu Tiberiu Boșutar, au fost trimiși în judecată în acest dosar.

De menționat că dosarul a fost trimis în instanță cu câteva zile înainte de episodul agresării lui Tiberiu Boșutar la Panaci, astfel că nu se pot face corelații cu privire la vreo dedicație”, precizează  Monitorul de Suceava.

Tánczos BarnaM-am întâlnit astăzi (21.09 – n.r.), la sediul Ministerului, cu activistul Tiberiu Boșutar

„În cadrul întâlnirii, am condamnat din nou violențele la care au fost supuși activistul de mediu și jurnaliștii care îl însoțeau, într-o pădure din comuna Coșna, județul Suceava.

Violența nu poate fi acceptată sub nicio formă, indiferent de situație! Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz și vinovații să fie trași la răspundere.

Însă nu pot fi de acord, pentru că am văzut și acest gen de abordare, cu generalizarea acestui comportament reprobabil către întreg personalul silvic. Am spus din capul locului: dacă se va confirma că unii dintre cei care au atacat sunt silvici, ei trebuie imediat excluși din această breaslă.

Însă cei peste 15.000 de silvicultori care muncesc cinstit și profesionist pentru a gospodări și apăra pădurile României, nu merită fie puși la un loc cu cei implicați în situații reprobabile.

Un alt punct important de discuție a fost continuarea dezvoltării sistemului SUMAL 2.0 și a aplicației Inspectorul Pădurii, iar experiența de teren a activiștilor de mediu este relevantă în acest sens”, a transmis ministrul Mediului, Tánczos Barna.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.