Scandal uriaș la Galatasaray. Transferurile lui Moruțan și Cicâldău, anchetate!

Un scandal uriaş a izbucnit în Turcia, din cauza transferurilor lui Olimpiu Moruţan şi Alex Cicâldău. Presa de la Istanbul anunţă că va fi înfiinţată şi o comisie care va investiga transferurile celor doi români.

Galatasaray are un început foarte prost de sezon, în ciuda investiţiilor de 30 de milioane de euro în transferuri, iar adversarii preşedintelui Burak Elmas cer investigarea transferurilor lui Moruţan şi Cicâldău, anunţă Telekom Sport.

Pentru Alex Cicâldău, Galatasaray a plătit 6,5 milioane de euro şi jucătorul a primit un salariu de un milion de euro pe sezon. În schimbul lui Olimpiu Moruţan, FCSB a primit 3,5 milioane de euro sumă fixă, plus bonusuri care pot ajunge la 5,7 milioane de euro, iar fotbalistul un salariu de 650.000 de euro pe an.

Scandalul a pornit, de fapt, în urma unor declaraţii făcute în România şi care i-au făcut pe turci să aibă dubii în privinţa sumelor care au fost plătit de Galatasaray.

Una dintre aceste declaraţii a fost făcută de Mihai Rotaru, acţionarul majoritar al Universităţii Craiova, care a afirmat că el a fost de acord iniţial să-l lase pe Cicâldău să se transfere în schimbul a 3,5 milioane de euro: „Am ajuns la un acord cu Galatasaray pentru 3,5 milioane de euro. Cu toate acestea, după intervenţia lui Victor Becali, suma a crescut la 6,5 milioane de euro. Salariul iniţial a fost de 650.000 de euro. Totuşi, cu intervenţia lui Victor Becali, cifra a depăşit un milion de euro”.

O altă declaraţie care a stârnit furia membrilor din Consiliul de Administraţie al lui Galatasaray a fost făcută de Gigi Becali: „Vom primit 5,7 milioane de euro pentru Moruţan”. Acesta a fost completat de Victor Becali: „Va câştiga mai mult faţă de cifra pe care a menţionat-o pentru Moruţan”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.