Lovitură de grație primită de Ludovic Orban. Echipa lui Florin Cîțu a câștigat toate funcțiile cheie din partid!

0

Europarlamentarul Rareş Bogdan a fost reconfirmat în funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL duminică la Consiliul Naţional al partidului, după ce a câştigat în faţa lui Adrian Veştea, din echipa lui Ludovic Orban, afirmă surse liberale.

Conform surselor citate, Rareş Bogdan, care a candidat din nou pentru postul de prim-vicepreşedinte, a obţinut 1.107 voturi, iar contracandidatul său, Adrian Veştea, a obţinut  690 de voturi, alte 45 de voturi fiind declarate nule.

Rareş Bogdan va fi prim-vicepreşedinte pentru Comunicare şi Relaţii Internaţionale.

Ceilalţi trei prim-vicepreşedinţi propuşi de Florin Cîţu nu au avut contracandidat, astfel că prezenţa lor în echipa de conducere a PNL este certă.

Cei trei sunt: Iulian Dumitrescu – prim-vicepreşedinte Mediu de Afaceri, Societate Civilă, Lucian Bode – prim-vicepreşedinte Strategii Politice, Gheorghe Flutur – prim-vicepreşedinte Politici Publice.

Toți membrii candidați din echipa lui Cîțu au câștigat mandatele de conducere, inclusiv  Marcel Vela – care a anunțat cu doar o zi înainte de Congres, că se alătură echipei lui Cîțu, deși iniațial era în tabăra Orban, scrie g4media.ro.

Câte voturi au obținut pretendenții la mandate în conducreea PNL:

  • Dan Vilceanu, pentru funcția de secretar general, 1743 voturi valabile, 109 nule
  • Doi vicepresedinti regionali, Gigel Stirbu (vicepreședinte Sud Vest), Ciprian Pandea (vicepreședinte Sud) – conteacandidat de Virgul Guran 123  voturi la 104 voturi).
  • Primvicepresedinte: Lucian Bode cu 1551 voturi, față de Virgil Guran cu 284 și 20 buletine 20 (Guran și-a retras candidatura, dar cu toat acestea unii l-au votat)
  • Vicepreședinte pe politica externa: Robert Sighiartau cu 1186 față de Siegfried Muresan care a luat doar 630 de voturi, și 10 buletine au fost anulate.
  • Primvicepresedinte: Gheorghe Flutur cu 1674 față de Nistor Vlad  cu 125 și 21 de buletine nule
  • Primvicepreședinte: Iulian Dumitrescu cu 1620 de voturi și 235 nule
  • Vicepreședinte pe admnistratie: Florin Roman cu 1336 de voturi, fată de Leoreanu Laurențiu cu 445 de voturi
  • Vicepreședinte regional pe zona Ilfov-Bucuresti: Hubert Thuma cu 208 și 26 de buletine anulate
  • Vicepreședinte pe Regiunea Vest: Marcel Vela cu 161 de voturi și 9 buletine anulate.
  • Vicepreșednte pe mediu: Mircea Fechet cu 1363 de voturi, față de Iordache cu 363 de voturi și 102 de buletine anulate.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.