Talibanii, restricții peste restricții în Afganistan. Bărbile bărbaților nu vor mai fi rase!

Share:

Frizerii şi bărbierii din provincia afgană Helmand nu mai au voie să radă şi să fasoneze bărbile clienţilor. Talibanii le-au interzis să mai facă acest lucru, care constituie o încălcare a interpretării lor a legii islamice.

Oricine va încălca noua regulă va fi pedepsit, relatează BBC. Iar interdicţia pare că există nu doar în Helmand. Unii bărbieri din Kabul au spus că şi ei au primit ordine similare.

În acest fel, se încearcă o revenire la restricţiile dure din timpul primei perioade în care gruparea a condus ţara, 1996 – 2001, asta în ciuda faptului că a promis o guvernare mai blândă. De când au preluat puterea, la jumătatea lunii august, talibanii şi-au pedepsit aspru oponenţii.

Potrivit anunţurilor plasate în saloanele din sudul provinciei Helmand, bărbierii şi frizerii trebuie să respecte legea Sharia privind tunsorile şi bărbile.

Nimeni nu are dreptul să se plângă”, se arată în anunţul respectiv.

Militanţii ne dau ordine să nu mai fasonăm bărbile. Unul dintre ei mi-a spus că pot fi trimişi inspectori sub acoperire pentru a ne prinde”, a spus un bărbier din Kabul.

Un altul, care conduce unul dintre cele mai mari saloane din oraş, a dezvăluit că a primit un telefon de la o persoană care s-a recomandat drept oficial al guvernului. Aceasta i-a atras atenţia să înceteze „să urmeze stilurile americane” şi să nu mai radă ori fasoneze barba nimănui.

În timpul primei perioade la putere, talibanii au interzis coafurile extravagante şi au insistat ca bărbaţii să îşi lase bărbile să crească. Însă de atunci a devenit populară înfăţişarea proaspăt bărbierită şi mulţi afgani mergeau la saloane pentru tunsori la modă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.