Eurodeputatul Maria Grapini taxează bătaia de joc a guvernanților la adresa milioanelor de români: „Chiar credeți că suntem cu toții niște proști?!”

0
SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, membru în grupul S&D, a criticat dur, la Antena 3, bătaia de joc a guvernanților la adresa milioanelor de români, în contextul unei pandemii necruțătoare.

„Nu vă mai bateți joc de milioanele de români. Chiar credeți că suntem cu toții niște proști?! Cunosc foarte bine procedurile de la vârful UE, s-a dat libertatea, de la începutul pandemiei, ca statele membre să-și asume, mai ales pe partea socială și educațională, să facă licitații prin asumare. S-au cheltuit miliarde pe produse sanitare neconforme care stau, de luni bune, în depozite. Aceste miliarde trebuiau recuperate și redirecționate către școli!”, a punctat eurodeputatul Grapini, care a adăugat, în context, că în calitatea sa de europarlamentar va face demersuri în acest sens la Curtea de Conturi și DNA pentru ca persoanele responsabile să răspundă în fața legii.

De asemenea, europarlamentarul umanist s-a declarat revoltată de recentele declarații ale ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, privind  redeschiderea școlilor, din 8 noiembrie.

„Este absolut revoltător să spui că, peste șapte zile, va reîncepe școala dar, în același timp, să recunoști că nu știi cum va fi această redeschidere, care vor fi consecințele”, a precizat Maria Grapini.

Totodată, eurodeputatul român a adăugat că, în ciuda faptului că până acum „nu a pârăt niciodată România la forurile europene”, săptămâna viitoare, în plenara PE, va spune, răspicat, că este imposibil ca „o țară europeană precum România să meargă mai departe cu atâta hoție, incompetență și iresponsabilitate!”.

Nu în ultimul rând, Maria Grapini a precizat că președintele Iohannis și liderii PNL nu-și doresc anticipate, în condițiile scăderii drastice în sondaje. De altfel, a completat europarlamentarul Grapini, alegerile anticipate, deși necesare, nu vor rezolva situația gravă în care se află România atâta timp cât, în fruntea statului, se află Klaus Iohannis.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.