Marcel Ciolacu îi dă șah lui Klaus Iohannis: PSD va merge la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier!

Marcel Ciolacu, liderul social-democraţilor, a anunţat miercuri că PSD este dispus să intre la guvernare şi va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o propunere de premier.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, nu a ezitat să atace PNL şi USR, pe care le-a acuzat că au generat o criză politică şi nu au gestionat criza provocată de pandemia COVID-19.

„Ne aflăm într-o criză majoră pandemică negestionată, ne aflăm într-o criză economică şi socială în ceea ce priveşte preţurile, vedeţi evoluţia Euro din această dimineaţă, şi într-o criză politică declanşată de fosta guvernare de Dreapta, respectiv de PNL şi USR.

Toate crizele pandemice, economice şi sociale au fost gestionate şi sunt efectul acestei alianţe de Dreapta susţinută de preşedintele Klaus Iohannis.

Am văzut abordarea celor două partide ieri în şedinţele lor. În continuare, vedem o abordare arogantă şi superficială”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Vă anunţ că am terminat cu colegii şi specialiştii partidului cele 100 de priorităţi pentru români atât pe perioadă scurtă, cât pe perioadă medie. De la aceste lucruri o să pornim discuţiile pe care o să le avem cu PNL sau cu USR.

Ce vă pot spune cu certitudine e că PSD nu va intra în negocieri sau în discuţii sterile privind ministerele. Întâi stabilim care e programul de guvernare, priorităţile, şi pe urmă vom avea discuţii, în funcţie de specialiştii fiecărui partid.

Cu orice formaţiune politică vom purta discuţii. Într-o astfel de criză e normal să vorbească cu toată lumea. Orice formaţiune politică, când are de-a face cu o asemenea criză, stă de vorbă cu toată lumea.

Ori facem o construcţie pe principii şi pe o anumită normalitate. Să nu credeţi vreo clipă că nu o să cer mandat colegilor mei ca PSD să meargă cu propunere de premier. E exclus aşa ceva!”, a mai spus liderul PSD.

„PSD va merge la Cotroceni cu propunere de prim-ministru. E dispus să-şi asume actul de guvernare să reuşim să scoatem România din criza în care a fost trimisă de către guvernările de Dreapta”, a subliniat Marcel Ciolacu.

„Am crezut că PNL votează o rezoluţie ca să-şi ceară scuze faţă de cei 4.000 de români care şi-au pierdut viaţa în ultima săptămână ca să nu mai vorbim de cei peste 40.000.

Dacă nu mai au contact cu realitatea, măcar să se uite la CNN care e televiziune independentă ca să vadă realitatea din România”, a conchis Ciolacu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.