Europarlamentarul Maria Grapini trage un semnal de alarmă: Lipsa de implicare a unor eurodeputați români în legiferarea europeană aduce prejudicii țării noastre!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, membru în grupul S&D, a tras un semnal de alarmă, la Radio Timișoara, în privința lipsei de activitate a unor europarlamentari români.

“Din păcate, dacă românii vor intra pe pagina Parlamentului European, vor observa că există eurodeputați români care au zero rapoarte. Este, practic, o neimplicare în legiferarea europeană care aduce, din păcate, un impact negativ și asupra României. Și, cred că, până la urmă, așa ar trebui să fim analizați noi, eurodeputații, prin prisma activității pe care o depunem în Parlamentul European”, a precizat eurodeputatul Grapini, care a adăugat că  participarea la legiferare este extrem de importantă pentru un europarlamentar.

Concret, Maria Grapini, a menționat că, la jumătatea celui de-al doilea mandat de europarlamentar, are peste 40 de rapoarte pentru că, în acest mod, poți influența legislația europeană.

“Noi, europarlamentarii, avem obligația de a participa la legiferare, să venim cu propuneri și amendamente în noile propuneri de directive și regulamente sau în modificarea unor regulamente și directive dar prin analiza impactului asupra țării noastre pentru că, până la urmă, suntem eurodeputați trimiși de România și trebuie să promovăm interesele țării noastre”, a mai spus europarlamentarul umanist.

Totodată, Maria Grapini a punctat faptul că o altă atribuție importantă a unui eurodeputat este preluarea problemelor din țara care l-a trimis acolo și, atunci când se constată că, în cazul nostru, în România, sunt probleme legate de nerespectarea drepturilor omului, de neaplicarea unor reglementări obligatorii din perspectiva UE (regulamente și directive) etc, europarlamentarii se pot adresa cu întrebări Comisiei Europene, pentru clarificarea unor subiecte importante și, mai apoi, pot prelua răspunsurile și, instituțional, să fie trimise în țară, și cetățenilor.

“De asemenea, putem să interpelăm Președinția, Guvernul, ministerele, Parlamentul, în privința unor probleme pe care le constatăm în petițiile și sesizările pe care le primim de la cetățeni. Și, aici, mă refer la probleme nerezolvate sau rezolvate inechitabil. Mai putem avea intervenții în sesiunile plenare, unde putem participa la dezbateri și veni, în context, cu puncte de vedere legate de impactul problemelor dezbătute în Parlamentul European”, a punctat europarlamentarul Grapini, care a dat, în acest sens, exemplele Poloniei care se confruntă cu mii de imigranți la granița sa sau cel al dezbaterilor privind modul în care se aplică certificatul verde.

Un alt atribut al eurodeputatului, a completat Maria Grapini, este să participe la dezbateri și să vină, în context, cu specificitatea națională.

“Nu în ultimul rând, europarlamentarul poate să aibă cabinete în țară (eu am la București, Timișoara și Argeș), unde aceștia pot merge pentru a avea întâlniri cu cetățenii, pot primi sesizări prin intermediul asistenților locali și, astfel, pot ține legătura permanentă cu țara, pentru că nu poți să participi la o dezbatere în PE fără să cunoști situația concretă din țara ta”, a conchis europarlamentarul Grapini.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.