Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă: Sărbătorile de iarnă vor aduce o creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri de Covid-19!

0

Profesorul Alexandru Rafila estimează că sărbătorile de iarnă vor aduce o creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri, creştere care se va vedea în a doua jumătate a lunii ianuarie.

Deputatul PSD este de părere că, după 15 ianuarie, vom intra în valul cinci al pandemiei. Ne aşteaptă o perioadă dificilă, în care recomandarea specialistului este ca părinţii să se vaccineze pentru a-şi proteja copiii.

Perioada dificilă în România va începe la jumătatea lui ianuarie 2022. Pe 15 ianuarie 2022 vom intra în valul 5. În ianuarie 2022 va trebui să luăm măsuri. OMS va face public raportul pe România. Trebuie să ne hotărâm ce vrem cu copiii noștri. Primul lucru: părinții să se vaccineze ei. Trebuie să se încurajeze testarea în școli.

Accesul la vaccinare trebuie să existe și la copii. Copiii însă fac forme ușoare ale bolii. Eu sunt de acord cu vaccinarea copiilor. Vaccinarea copiilor este o posibilitate, dar nu este o prioritate. Ca să vaccinezi copiii, primul lucru trebuie să convingi părinții. Doza 3 este recomandată pentru că după 6 luni de la vaccinare imunitatea este redusă. Prioritatea trebuie să fie a celor care n-au primit acum vaccin”, a declarat Alexandru Rafila la Aleph News.

Referitor la rata de vaccinare din România, profesorul Rafila atrage atenţia că doar 22% din populaţia vulnerabilă este vaccinată, iar vaccinarea acestora ar trebui să fie o prioritate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.