Oameni celebri și jocurile de noroc
Jocurile de noroc sunt o modalitate de a te distra care datează încă din anul 200 î.Hr., având originile în China Antică. Pentru mulți jucători, chiar și pentru unii din zilele noastre, jocurile de noroc s-au dovedit a fi mai mult decât o distracție profitabilă, ci, mai degrabă, o ocupație pentru care își găseau timp în mod regulat.
Istoria ne arată că jucătorii experți proveneau din diverse categorii sociale, fiind chiar matematicieni, regi, muzicieni sau chiar și fermieri. Deși, pentru a avea succes în această industrie, este necesar să ai un set de abilități, jucătorii au ajuns să aibă faimă tocmai datorită norocului. Astăzi vom vorbi despre câțiva jucători faimoși.
Împăratul Claudius
Un lucru binecunoscut este faptul că romanii erau cunoscuți pentru pasiunea lor pentru jocurile de noroc, așa că aproape nimănui nu îi plăceau pe măsura împăratului Claudius. Se spune că nu a fost niciodată preocupat de responsabilitățile sale față de stat. Majoritatea timpului și-o petrecea bând sau jucând în mod excesiv. Unii istorici susțin că dragostea sa pentru jocurile de noroc devenise aproape obsesivă. Acesta avea și și p trăsură cu un design special – înăuntru se afla o tablă care îi permitea să se joace în timpul călătoriilor.
La acea vreme, împăratul Claudius era cel mai cunoscut jucător și se ocupa de organizarea jocurilor, începând cu luptele între gladiatori și cursele de care. De asemenea, el participa la jocuri ori de câte ori se ivea oportunitatea. O importantă moștenire pe care a lăsat-o a fost cartea pe care a scris-o despre jocurile și zarurile romane.
Henric al VIII-lea
Henric al VIII-lea era denumit la acea vreme „jucătorul de noroc numărul 1 al Angliei”. La momentul încoronării sale, un joc din trei cărți, numit „Bragg” câștigase popularitate. Se spune că poker-ul a fost derivat din acest joc de cărți. Regele obișnuia să parieze atât pentru distracție, cât și pentru bani, deși ajunsese să aibă datorii în valoare de 3.250 de lire, o sumă extrem de mare pentru acele timpuri. Totuși, pierderile sale au fost însă colosale. În urma unui pariu necâștigător, Henric a pierdut clopotele lui Iisus din vechea biserică Sf. Paul. Aceasta se numără printre cele mai semnificative pierderi din istoria jocurilor de noroc. Cu toate acestea, câștigătorul clopotelor, Sir Miles Partridge a fost condamnat la scurt timp pentru înaltă trădare și atârnat de Tower Hill, pentru a putea fi văzut de toată lumea.
Deși regele interzicea jocurile de noroc poporului său, el se considera a fi excepția de la regulă și paria oricând, după bunul plac.
Carol al II-lea
Un alt rege cunoscut pentru pasiunea pentru jocurile de noroc a fost Carol al II-lea. Acesta a scris chiar și o carte despre pariurile și strategiile sale.
Regele Carol al II-lea a devenit faimos pentru abilitățile sale de a evita riscurile și de a-și manipula inamicii. A reușit să nu piardă nici măcar un joc de cărți. Cu toate acestea, monarhul paria chiar și unele decizii politice. O pierdere însemnată a fost alianța pe care urmărit-o cu Ludovic al XIV-lea. Legătura dintre cei doi s-a dovedit a fi catastrofală pentru credibilitatea sa politică. Poporul protestant l-a văzut pe Ludovic drept o amenințare la adresa religiei lor. Așadar, restul carierei sale politice și-a petrecut-o încercând să își îmbunătățească reputația.
Ludovic al XIV-lea
Regele Ludovic al XIV-lea, cunoscut și sub numele de Regele Soare sau Ludovic cel Mare, a fost un mare admirator al luxului și al vieții bune. Una dintre pasiunile sale erau jocurile de noroc. De fapt, se spune că jocurile de noroc au fost practicate de către locuitorii curții în timpul domniei a trei monarhi, până la Ludovic al XVI-lea.
Paris a devenit în scurt timp capitala aristocrației, iar petrecerile cu jocuri de noroc erau la ordinea zilei. Aristocrații se bucurau de ele, în aceeași măsură în care se bucurau și de operă, teatru, muzică sau vânătoare.
Wolfgang Amadeus Mozart
Se pare că secolul al XVIII-lea a fost dominat de industria jocurilor de noroc. Această activitate devenise atât de populară, încât chiar și cel mai cunoscut muzician de la acea vreme, Mozart, se număra printre jucătorii cu experiență.
Mozart făcea parte din aristocrația vieneză și, așa cum este de așteptat, ducea o viață somptuoasă și refuza pe deplin să își economisească avuția. La fel ca mulți dintre apropiații săi, acesta a dezvoltat o oarecare obsesie pentru jocurile de noroc și deseori paria sume enorme și juca pentru perioade îndelungate de timp. Un alt motiv pentru care acesta juca era dorința de a rămâne în cercurile aristocratice, în vederea obținerii unor proiecte muzicale.
Un alt compozitor prolific pasionat de jocurile de noroc era Gioachino Rossini. Acesta a deschis chiar și un cazino în opera pe care o deținea, organizând spectacole de balet în timpul pauzelor.
Concluzii
Dacă poveștile despre jucătorii faimoși ți-au trezit interesul pentru jocurile de noroc, poți încerca Mr Bit casino online România! E un cazino inovator și ai acces la o gamă variată de peste 2000 de jocuri, bonusuri și promoții. Mediul de joc este sigur, iar programul de loialitate nu te dezamăgi.
Joacă responsabil!