Jens Stoltenberg, mesaj tranșant: „Am intensificat prezența militară în partea de est a NATO. Vom crea patru noi grupuri de luptă în Ungaria, România, Slovacia și Bulgaria!”

Share:

Secretarul general al NATO a anunţat joi că Alianţa a intensificat prezenţa militară pe flancul estic, inclusiv în România. Jens Stoltenberg a avertizat că folosirea de arme chimice de către Rusia „„va schimba fundamental natura conflictului”.

Jens Stoltenberg a subliniat că NATO este pregătită să se apere în fața oricărui atac asupra alianței.

„Am intensificat prezența militară în partea de est a NATO. Vom crea patru noi grupuri de luptă în Ungaria, România, Slovacia și Bulgaria. Trebuie să facem mai multe și să o facem repede. (…) Am oferit Ucrainei sisteme antiaeriene avansate, sisteme anti-tanc, muniție și combustibil, aliații oferă mai multe forme de sprijin. Dar am spus că nu vom trimite armate NATO la sol și în aer pentru că acest conflict va escalada. (…)

Orice folosire a armelor chimice va schimba fundamental natura conflictului, va fi o încălcare flagrantă a regulilor internaționale și reacția va fi ca atare. Nu voi specula, dar NATO e gata să își apere teritoriul și să reacționeze la orice fel de atac”, a spus liderul NATO, joi, la Bruxelles.

Mai mult, Jens Stoltenberg a cerut Chinei să se alăture condamnării Rusiei și să nu ofere sprijin pentru invazia rusă.

„Am oferit Ucrainei sisteme antiaeriene avansate, sisteme anti-tanc, muniție și combustibil, aliații oferă mai multe forme de sprijin. Dar am spus că nu vom trimite armate NATO la sol și în aer pentru că acest conflict va escalada”, a mai precizat şeful NATO, potrivit G4media.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.