România a expulzat zece diplomați ruși!

Peste 120 de diplomați ruși au fost expulzați din țările UE în ultimele 28 de ore, pe fondul indignării internaționale din cauza crimelor din orașul Bucea, iar marţi România s-a alăturat demersului.

Ministerul Afacerilor Externe anunţă marţi, 5 aprilie, că a luat decizia de a expulza 10 persoane care lucrează în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, precizând că printre acestea nu se află şi ambasadorul Valery Kuzmin.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 5 aprilie 2022, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice.

Cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei”, se arată în Comunicatul MAE.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.