Elena Udrea, condamnată la șase ani de închisoare!

0

Fostul ministru Elena Udrea se întoarce în puşcarie. Judecătorii ÎCCJ au decis să menţină decizia primei instanţe care a condamnat-o la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins contestatia in anulare in dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Turismului ramane astfel cu decizia prin care a fost condamnat la 6 ani de inchisoare, pentru luare de mita. Potrivit România TV, înaninte de pronunţarea instanţei, Elena Udrea a mers la bancă.

Întrebată ce va face mai departe, Elena Udrea a spus că „Nu ştiu dacă mă predau sau vin ei să mă ia”.

Potrivit unor surse, Elena Udrea va fi încarcerată la Penitenciarul Rahova.

Procurorii DNA au acuzat-o pe Elena Udrea că a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume Ştefan Lungu, Ana Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia şi Liberiu Tudor Breazu au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care îl conducea.

Anchetatorii spun că sumele obţinute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (Organizaţia Bucureşti a PDL şi Rudel Obreja).

Elena Udrea mai era acuzată că a determinat alţi funcţionari din minister să îşi încalce atribuţiile cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la Gala Bute, prejudiciind bugetul instituţiei şi creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.