Marcel Boloș, interimar la Ministerul Fondurilor Europene

0

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind demisia lui Dan Vîlceanu din funcția de ministru al Proiectelor Europene. Totodată, Iohannis a semnat și decretul de desemnare a lui Marcel Boloș prin care va asigura interimatul.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a anunţat miercuri că şi-a înaintat demisia premierului Nicolae Ciucă. De asemenea, Vîlceanu a demisionat sâmbătă și din funcția de secretar general al PNL.

Klaus Iohannis a luat joi act de demisia lui Dan Vîlceanu. „Decret prin care se ia act de demisia domnului Dan Vîlceanu, ministrul investițiilor și proiectelor europene, şi se constată încetarea funcției de membru al Guvernului”, a transmis Administrația Prezidențială.

În locul lui Vîlceanu a fost numit Marcel Boloș. El va rămâne cu portofoliul de la Investiții și Proiecte Europene și după perioada de interimat, urmând ca liberalii să-i găsească acestuia un înlocuitor la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Marcel Boloș este în momentul de față ministrul Cercetării, inovării și digitalizării și își dorește un mandat plin la Ministerul Proiectelor Europene la care tocmai a fost propus interimar.

Demisia lui Vîlceanu vine la scurt timp după ce Florin Cîțu a anunțat că demisionează din funcția de președinte al Partidului Național Liberal. Considerat mâna dreaptă a premierului Cîţu, Dan Vîlceanu a renunţat la cele două posturi cheie pe care le deţinea – cel de ministru al Proiectelor Europene şi cel de postul de secretar general al PNL.

„Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor mei. Nu s-a putut, nu au fost acolo, aşa că doar am înregistrat-o la partid”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.