Premierul Ciucă pune „punctul pe i”: În centru preocupărilor Guvernului este cetățeanul!

0

Standardele de muncă şi drepturile cetăţenilor români care lucrează în Italia şi ale celor italieni din România trebuie să fie respectate în conformitate cu reglementările UE, a afirmat, miercuri, premierul Nicolae Ciucă, la semnarea unui memorandum de înţelegere în domeniul inspecţiei muncii de către miniştrii de resort român şi italian.

„În centrul preocupărilor Guvernului este cetăţeanul român, indiferent unde se află el. Este datoria noastră, a ministerelor Muncii din România şi Italia, să identificăm acele soluţii şi să luăm acele măsuri, astfel încât să putem să asigurăm standardele europene de protecţie socială atât a cetăţenilor români care lucrează în Italia şi aici discutăm de peste un 1 milion de români aflaţi în Italia, cât şi a cetăţenilor italieni din România, aproximativ 9.000. Prin activitatea de astăzi se asigură acele elemente de colaborare şi coordonare între ministerele Muncii român şi italian pentru a putea să îşi coordoneze cât mai bine instrumentele, astfel încât să se respecte standardele, astfel încât cetăţenii români şi italieni să beneficieze de drepturile prevăzute la nivel naţional în Italia şi România şi să se respecte drepturile în conformitate cu reglementările UE”, a declarat prim-ministrul.

El a participat la semnarea Memorandumului de înţelegere privind colaborarea şi schimbul de informaţii în domeniul inspecţiei muncii de către ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, şi ministrul Muncii şi Politicilor Sociale din Republica Italiană, Andrea Orlando.

Premierul şi-a exprimat convingerea că astfel de demersuri vor fi continuate şi pentru românii care lucrează în alte ţări din Uniunea Europeană şi nu numai.

„Să ne asigurăm că ei sunt ambasadori de bază ai României, pentru că acolo unde au fost primiţi, ca în Italia cu braţele deschise, îşi desfăşoară activitatea, lucrează, sunt cetăţeni respectabili şi (…) drepturile lor salariale, de pensie şi de siguranţă a muncii sunt protejate, (…) atât pentru cetăţenii români, cât şi italieni”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.