Marcel Ciolacu pune „punctul pe i”: „Dacă colegii mei vor decide ca eu să fiu premier, nu am nici cea mai mică problemă!”

Share:

Multinaționalele, companiile ce realizează cele mai mari venituri din România, dar care plătesc statului român sume derizorii (n.r. – impozit pe proft), trebuie să se alinieze unor reglementări mai stricte în țara noastră, susține Marcel Ciolacu, gata să-și asume funcția de premier.

Liderul social-democrat crede că este nevoie de o „discuție instituțională” între statul român și companiile multinaționale, pentru ca acestea să nu mai exporte capitalul în țările de origine și să trateze cu „respect” salariații.

În opinia lui Marcel Ciolacu, este nevoie de un „gentleman agreement” și o „discuție instituțională” între Guvernul României și marile companii străine.

„Să fie o discuție instituțională și să găsim calea de mijloc. Multinaționalele normal că au foarte mulți analiști financiari și găsesc totdeauna optimizările fiscale ca să facă față sau să exporte capitalul din România. Și atunci, trebuie o discuție instituțională între statul român și multinaționale și găsită calea de mijloc astfel încât nici dânșii să nu plătească așa de mulți bani la avocați și analiștii financiari să găsească optimizările și nici statul să nu fie nevoit să-și arate mușchii…

Totuși, trebuie oprit exportul acesta al veniturilor. Poate ar trebui o abordare – cei care au compania mamă în România, cei care au compania mamă în alt stat. Rezidențial și nerezidențial”, a declarat Marcel Ciolacu, la Prima TV.

La finalul săptămânii trecute, liderul PSD a mai anunțat că ar fi pregătit să-și asume funcția de premier, după mandatul lui Nicolae Ciucă, dacă social-democrații îi vor solicita lui Marcel Ciolacu acest lucru.

„Dacă colegii mei vor decide ca eu să fiu primul ministru al României, nu am nici cea mai mică problemă. (…) Avem un acord politic. Nu ştiu dacă voi fi eu. Repet, dacă colegii mei vor decide ca eu să fie primul ministru atunci… Voi accepta această provocare în cazul în care colegii vor.

De aceea mă şi bucură această discuţie aproape zilnică cu primul ministru în funcţie Nicolae Ciucă. Şi presupun că şi după ce se va face această rotaţie acea discuţie şi abordare va rămâne în continuare”, a mai punctat pesedistul, pentru sursa citată.

În baza deciziei cu privire la „guvernarea rotativă”, PSD va veni cu propriul premier anul viitor.

„Nu, avem un acord politic. Dacă nu ar fi fost preşedintele PNL, este posibil să fi avut această discuţie. În acest moment este exclus ca PSD să nu vină cu primul ministru în anul 2023″, a declarat Ciolacu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.