Șeful diplomației italiene, Luigi Di Maio, a demisionat!

Share:

Di Maio este în dezacord cu liderul M5S, fostul premier Giuseppe Conte, în privinţa livrărilor de armament pentru Ucraina.

Ministrul italian de externe, Luigi Di Maio, şi-a anunţat marţi seara demisia din Mişcarea 5 Stele (M5S) şi intenţia de a forma un nou partid, informează dpa.

„Astăzi, eu şi mulţi alţi colegi demisionăm din Mişcarea 5 Stele. Părăsim ceea ce mâine nu va mai fi prima putere din parlament”, a spus politicianul în vârstă de 35 de ani, după săptămâni de conflict intern în formaţiunea populistă lansată în 2009 cu o platformă „antisistem”.

Di Maio este în dezacord cu liderul M5S, fostul premier Giuseppe Conte, în privinţa livrărilor de armament pentru Ucraina şi a altor probleme. Tensiunile dintre cei doi sunt mai vechi, reaminteşte dpa.

Conte a cerut recent să nu li se mai trimită arme ucrainenilor şi să se încerce rezolvarea conflictului cu Rusia pe canale diplomatice, în timp ce Di Maio a continuat să îl susţină pe premierul independent al Italiei, Mario Draghi, cu preţul pierderii popularităţii în interiorul partidului.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.