Ludovic Orban (Forța Dreptei) îi critică dur pe guvernanți în privința incapacității de a finaliza recensământul: Riscă să fie finalizat la „calendele grecești”!

Share:
Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, critică dur eșecul actualei guvernări în privința recensământului.
„Recensământul împotmolit
Astăzi se împlinesc 163 de ani de când Alexandru Ioan Cuza a înființat, prin Ordonanța Domnească nr. 276, Oficiul Central de Statistică Administrativă. Deși proaspăt înființat, Oficiul a reușit să realizeze primul recensământ din România, între 1859 și 1860, cu mijloace materiale și financiare precare și cu doar 500 de „ inteligenți”(recenzori). Recensământul a fost condus de Dionisie Pop Marțian în Muntenia și de Ion Ionescu de la Brad, în Moldova.
În mileniul 3, în epoca internetului și digitalizării, guvernul, INS și supradimensionatul aparat administrativ nu sunt capabile să realizeze recensământul, care fusese planificat de cel puțin 2 ani de zile. Mai sunt 5 zile până la data de finalizare și, după informațiile neoficiale pe care le am, cu actuala mobilizare de resurse, recensământul riscă să fie finalizat la „calendele grecești”.
Informațiile furnizate de recensământ sunt foarte importante pentru a avea o imagine corectă asupra realității din România. Guvernul, autoritățile locale ar trebui să fie cele mai interesate de aceste date care pot să le modeleze politicile publice.
În timpul lui Antonescu, Guvernul României a fost capabil să finalizeze un recensământ general ( inclusiv recensământ agricol) în 1941, în plin război. Guvernul actual nu are nicio scuză pentru amatorismul și delăsarea cu care tratează recensământul. Ar trebui amendați în fiecare zi membrii guvernului cu amenda de 3000 de lei pe care o primesc cei care nu furnizeză date la recenzare. Poate așa își aduc aminte de obligațiile de serviciu”, a precizat, pe pagina de Facebook, Ludovic Orban.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.