Cătălin Drulă îl desființează pe Sorin Grindeanu: Ministrul Transporturilor distruge calea ferată. România riscă să piardă 4 miliarde de euro!

Share:

Cătălin Drulă, președintele USR, susține că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ”distruge calea ferată”, după ce ”35 din 74 de licitații de reparații au fost anulate în ultimele săptămâni”.

”Cu acești bani, Grindeanu ar trebui să facă: înlocuiri de șină, traversă, schimbătoare de cale (macaze), electrificare, treceri la nivel sau centralizare electronică (…) Incompetența PSD ne arată că până și replicarea unui model de succes este prea mult. Din 74 de licitații lansate, 35 au fost anulate fiindcă nu a ofertat nimeni. Pe celelalte a venit câte un singur ofertant. Și mai sunt câteva zeci de astfel de puncte nevralgice aflate în licitație pentru care ar trebui să se depună oferte în luna august”, a scris Drulă pe Facebook.

”Defalcat pe regionale CFR, situația arată în felul următor:

➡️ Regionala Craiova: 20 anulate, 6 cu oferte depuse
➡️ Regionala București 11 anulate, 4 cu oferte depuse
➡️ Regionala Brașov: 4 anulate, 17 cu oferte depuse
➡️ Regionala Galați: 6 (fără oferte depuse)
➡️ Regionala Timișoara: 0 anulate, 5 cu oferte depuse
➡️ Regionala Iași: 1 (fără oferte depuse)
➡️ Regionala Cluj: 0 anulate, 7 depuse, 24 fără oferte depuse

Total: 35 anulate, 39 cu oferte depuse, 31 fără oferte depuse (în derulare, încă). În total, domeniul feroviar are alocate în PNRR 4 miliarde de euro. România va pierde acești bani, dacă anul acesta nu sunt contractate cel puțin 2 miliarde”, a mai scris Cătălin Drulă, sâmbătă, pe Facebook.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.