Rata mortalității de COVID-19 a coborât, în România, sub 0,5%!

Ministerul Sănătății raportează din ce în ce mai multe infectări cu SARS-COV-2. Deși numărul de noi cazuri este în creștere, partea bună este că rata mortalității devine din ce în ce mai mică. 

Dacă anul trecut Ministerul Sănătății raporta o rată a mortalității de sub 2-3% din totalul cazurilor de COVID, astăzi această valoare a ajuns la sub 0,5%.

Potrivit raportului de marți, 26 iulie, 12.353 de noi cazuri de SARS-COV-2 au fost consemnate de Ministerul Sănătății. De asemenea, au fost raportate 32 de decese, ceea ce înseamnă o rată a mortalității de 0,26%. Cele 32 de decese raportate la cele 14.938 de români vindecați înseamnă, de fapt, 0,21%, potrivit datelor Worldometers.info, consultate de RomâniaTV.net.

Evident, în acest calcul au fost luate doar cazurile pozitive confirmate oficial. În mod real, numărul persoanelor infectate, purtătoare de virus, în general asimptomatice, este mult mai mare, cu atât mai mult în contextul în care varianta Omicron este mult mai blândă și mai contagioasă.

Potrivit ministrului Alexandru Rafila, din decembrie 2021, când numărul de infectări raportat oficial era de 1,8 milioane, oficialul de la MS estima că, de fapt, 10 milioane de români ar fi avut COVID. Astfel, 8 milioane nici măcar nu au știut că sunt infectați cu SARS-COV-2. În acest caz, rata de mortalitate ar fi fost mult mai mică.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.