Zelenski susține că Ucraina va ajuta Europa cu energie electrică

Share:

În discursul către popor de miercuri noapte, Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina se pregăteşte să crească exportul de electricitate pentru consumatorii din Uniunea Europeană.

„În pofida acestui război, am asigurat conectarea reţelei de energie din Ucraina la sistemul energetic din întreaga Europă în timp record. Exporturile noastre ne permit nu doar să obţinem valută, ci şi să ajutăm partenerii noştri să reziste presiunii Rusiei în ceea ce priveşte energia. Treptat, vom face din Ucraina unul dintre garanţii securităţii energetice europene graţie producţiei noastre de electricitate”, a declarat Volodimir Zelenski.

Şeful statului ucrainean a menţionat că în a doua parte a săptămânii sunt programate evenimente importante pe plan politic şi diplomatic.

În primul rând, este vorba despre sărbătorirea, joi, a Zilei statalităţii Ucrainei. Dar nu doar asta. Vor mai fi evenimente, vor mai fi veşti. În fiecare săptămână, ne întărim statul, în fiecare săptămână facem lucruri care ne aduc mai aproape de Uniunea Europeană şi în fiecare săptămână asigurăm forţe suplimentare pentru a înfrunta Rusia„, a subliniat el.

De asemenea, a spus Zelenski, a avut loc o întâlnire a Grupului pentru Sancţiuni Internaţionale, sub conducerea lui Andrii Iermak şi Michael McFaul, cu participarea reprezentanţilor Parlamentului ucrainean.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.