Premierul Ciucă trimite Consiliul Concurenței și ANRE, în control, la distribuitorii de energie!

Share:

Nicolae Ciucă trimite Consiliul Concurenței și ANRE este distribuitorii de energie electrică. Premierul a cerut controale pentru a vedea dacă se fac speculații pe piață.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut Consiliului Concurenţei, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, să verifice evoluţia preţului la energie şi să constate dacă sunt sau nu elemente speculative legate de tranzacţionarea energiei.

„Avem în sală preşedintele Consiliului Concurenţei. Ţinând cont de evoluţia preţului la energie şi în primul rând ţinem cont de diferenţa dintre preţul mediu ponderat la producător şi cel cu care se vinde energia pe piaţă, Consiliul Concurenţei, împreună cu ANRE, cu toţi cei care au responsabilităţi în acest domeniu, vă rog să verificaţi această evoluţie a preţului, pentru că, aşa cum am putut să înţeleg eu din tot ceea ce înseamnă ansamblul şi mecanismul acesta de producere şi vânzare a energiei, piaţa zilei următoare trebuia să fie una de echilibrare. Or putem să constatăm astăzi că ea a devenit chiar o piaţă consolidată de tranzacţionare a energiei şi vă rog să verificaţi dacă aici se produc sau nu elemente speculative privind tranzacţionarea energiei. În tot acest ansamblu, vă rog să fie implicat şi Ministerul Energiei”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.