Rareș Bogdan pune „punctul pe i”: Nu se pune problema alegerilor anticipate. Nu există tensiuni între PNL și PSD pe tema măsurilor economice!

Share:

Europarlamentarul Rareș Bogdan a dezmințit speculațiile legate de un conflict în coaliția de guvernare, care ar putea duce la ruperea colaborării între PSD și PNL și chiar la alegeri anticipate.

Într-o intervenţie televizată, Rareş Bogdan a declarat că ambele partide au drept scop depășirea crizei cu cât mai puține sacrificii şi că alegerile anticipate, în contextul actual, ar fi o dovadă de inconştienţă politică.

„Nu se pune problema alegerilor anticipate. Știți că este extrem de greu să înaintezi o astfel de variantă, iar să provoci o astfel de situație înseamnă inconștiență și nepăsare față de cetățean, în actualul context intern și mai ales internațional extrem de dificil.

Nu există tensiuni între PNL și PSD pe tema măsurilor economice, toți dorim să găsim soluții pentru ca buzunarul românilor să nu aibă de suferit. acum că fiecare explică altfel în spațiul public cum vrea să gestioneze aceste probleme este o chestiune de comunicare,” a afirmat Rareș Bogdan la Realitatea.

„Toți căutăm soluții optime, nu e unul băiatul bun, altul băiatul rău în coaliție, nu este un partid mai bine intenționat decât celălalt, toți caută soluțiile optime, ideea este că trebuie găsită formula de a nu ieși din reglementările europene”, a adăugat europarlamentarul.

Reacția europarlamentarului liberal a venit după ce în mediile politice s-au vehiculat diverse scenarii privind ruperea Coaliției și chiar ajungerea la alegeri anticipate, în principal din cauza divergențelor legate de măsurile sociale și economice care să reducă efectul valului de scumpiri.

Rareș Bogdan a oferit și un exemplu de măsură a guvernului care, chiar dacă a fost criticată inițial, s-a dovedit viabilă.

„Să reglementezi piața după ce ai dereglementat-o este foarte complicată, trebuie consultată Comisia Europeană. Noi am aplicat acea măsură cu 50 de bani și prețurile n-au mai crescut, s-au stabilizat și chiar au scăzut ușor. Dacă ne uităm în Ungaria, plafonarea prețului a avut efecte mai nefaste.”, a încheiat Rareş Bogdan.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.