Revin restricțiile în România?

Share:

Numărul românilor infectaţi cu virusul SARS-COV 2 care provoacă COVID-19 s-a dublat în România de pe o zi pe alta. Am ajuns la aproape 12.000 de cazuri pe zi, iar iar Statele Unite au inclus tara noastră pe lista statelor cu risc epidemiologic major. Între timp, ministrul Sanatatii spune ce pana la sfarsitul anului vom intra in valul 7 al pandemiei. Se discută deja și despre revenirea la restrictiile din trecut.

Numărul cazurilor COVID-19 s-a dublat de la o zi la alta și incepe sa se adevereasca ceea ce spunea ministrul Sanataţii, Alexandru Rafila, si anume ca vom ajunge la mijlocul lui august sa avem chiar si 15.000 de noi infectari pe zi. Mai ingrijorator este faptul că se înregistrează o creştere a numarului de decese si numarului celor internati la ATI în valul 6. Autorităţile estimează că din toamnă – iarnă cazurile COVID-19 se vor înmulţi şi va veni valul 7 al pandemiei de coronavirus.

Vaccinurile care sunt acum în cabinetele medicilor nu mai acoperă actualele tulpini de coronavirus. Un nou vaccin adaptat la Omicron ar putea să apară din octombrie.

Se discută despre introducerea restricţiilor însă deocamdata nu sunt pârghiile necesare pentru că în Romania nu mai este stare de alertă astfel încât nu se poate impune o obligativitate. Totuşi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că din toamnă, atunci când încep şcolile masca să fie o necesitate. De asemenea, masca ar putea reveni în locurile aglomerate si in mijloacele de transport în comun.

In ceea ce priveste certificatul COVID, acesta poate fi folosit in Romania pana la finele acestui an, vom vedeea daca odata cu introducerea noului vaccin si certificatul va redeveni obligatoriu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.