OMS spune că epidemia de variolă nu are legătură cu maimuțele!

Share:

Epidemia de variola maimuţei provoacă un val de isterie în întreaga lume. În Brazilia, oamenii au început să ucidă animalele, de teamă să nu ia virusul. OMS trage un semnal de alarmă şi spune că epidemia de variolă nu are nicio legătură cu maimuţele.

În mai puțin de săptămână mai multe maimuţe au fost otrăvite, iar altele au fost rănite într-o rezervaţie naturală din satul Sao Paulo, potrivit unui site de ştiri brazilian.

Același site brazilian susține că și în alte orașe din Brazilia mai multe maimuțe au fost lovite cu pietre, vânate sau otrăvite. Organizația Mondială a Sănătății a tras un semnal de alarmă și roagă oamenii să nu mai recurgă la astfel de gesturi întrucât epidemia de variola maimuței nu are legătură cu animalele.

„Oamenii trebuie să ştie că transmiterea pe care o vedem acum are loc între oameni”, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris, într-un briefing de presă la Geneva.

Potrvit datelor de la OMS, Brazilia a raportat peste 1.700 de cazuri de variolă şi un deces. La nivel mondial, au fost raportate peste 28.100 de cazuri şi 12 decese, potrivit EVZ.

Boala a fost depistată pentru prima dată la om în 1970, fiind mai puţin periculoasă şi contagioasă decât variola, eradicată în 1980.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.