Eurodeputatul umanist, Maria Grapini, solicită ca și partidele mici, neparlamentare, să poată fi finanțate de la buget, atât la nivel național, cât și european!

Share:
SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a cerut în Parlamentul European ca finanțarea partidelor politice, la nivel european si național, să se facă și pentru persoanele nou-intrate în politică, dar și pentru partidele nou-înființate.

„Calitatea actului politic depinde de modul în care alegem oamenii, de modul în care-i cunoaștem. Evident, pentru acest lucru, cetățenii au nevoie de informare, iar informarea se face atunci când ai un buget. Sunt de acord să reglementăm în așa fel încât finanțarea partidelor politice atât la nivel național, cât și la nivel european, să fie transparentă. Problema se pune în sensul în care finanțarea se face doar pentru partidele mari. Oamenii nou-intrați în politică, partidele mici, nu primesc bani de la buget, deși reprezintă niște cetățeni”, a punctat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini, care a adăugat faptul că nu este de acord ca partidele mici, neparlamentare, să nu poată fi finanțate, nici la nivel național și nici la nivel european.

“Nu vom putea, în aceste condiții să îmbunătățim și înnoi clasa politică și nici calitatea activității politice”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.