Nicușor Dan, vești bune pentru bucureșteni. Primăria Capitalei a lansat licitația pentru modernizarea a 50 de km de linie de tramvai!

Share:

Primăria Capitalei a lansat licitația pentru modernizarea a 50 de km de linie de tramvai. Primarul general Nicușor Dan a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă că vorbim despre un contrac care este împărțit în 16 loturi, valoarea lucrărilor fiind estimată la 500 de milioane de euro.

”Vă anunț lansarea licitației pentru reabilitarea a 16 linii de tramvai. Ele totalizează 50 de km. Peste 2 ani Bucureștiul nu va mai avea linii de tramvai nemodernizate, asta înseamnă o viteză sporită pentru tramvaie, asta înseamnă că autobuzele, pe porțiunile pe care le au comune cu tramvaiele vor putea să aibă linie unică pe aceste linii de tramvai. Asta înseamnă că nu vom mai avea avarii, cum avem acum foarte des”, a declarat Nicușor Dan.

Potrivit edilului, din cei 500 de milioane de euro, 300 de milioane de euro vor fi luați din programul Operațional Regional, fonduri europene, iar pentru restul de 200 milioane de euro „o să ieșim în piață, pentru împrumuturi și o să ne adresăm către instituțiile financiare internaționale”.

Primarul a invitat firmele românești și firmele internaționale să participe la această licitație.

”Am transmis informația despre licitație către Camerele de comerț, către atașații comerciali ai ambasadelor, fiindcă ne dorim să fie o participare foarte mare. Este o licitație cu 16 loturi, deci practic vom avea 16 câștigători”, a arătat Nicușor Dan.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.