Vaccinarea împotriva Covid-19 nu va fi obligatorie pentru suporteri la Cupa Mondială 2022 din Qatar

Share:

Vaccinarea împotriva Covid-19 nu va fi obligatorie pentru spectatorii care vor să asiste la meciurile Cupei Mondiale 2022 din Qatar. Totuşi, aceştia vor trebui să prezinte un test negativ pentru a intra în ţară, au anunţat, joi, guvernul de la Doha şi Comitetul Suprem de Organizare.

Vaccinarea împotriva Covid-19 nu va fi obligatorie pentru suporteri la CM 2022 din Qatar. „Persoanele care sosesc în Qatar nu sunt obligate să stea în carantină, indiferent de statutul lor de vaccinare sau de ţara de origine”, au anunţat organizatorii Cupei Mondiale. La ghişeul de check-in al aeroportului de plecare, orice vizitator în vârstă de şase ani şi peste trebuie, totuşi, să prezinte un rezultat negativ cu mai puţin de 48 de ore înainte de ora de plecare pentru un test PCR şi cu mai puţin de 24 de ore pentru un test antigen. Nu va fi necesar să se efectueze un nou test la sosire.

n schimb, purtarea măştii va fi obligatorie pentru toţi cei aflaţi în transportul public şi în unităţile sanitare. Oricine va fi testat pozitiv în timpul turneului va fi obligat să se autoizoleze timp de 5 zile şi apoi să poarte o mască timp de 5 zile. Vizitatorii cu vârsta peste 18 ani vor trebui, de asemenea, să descarce aplicaţia de urmărire Ehteraz, care este necesară pentru a intra în spaţii publice închise. Informaţii suplimentare despre utilizarea aplicaţiei Ehteraz în timpul turneului, în special pe stadioane, „vor fi comunicate în timp util”, au declarat organizatorii CM din Qatar.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.