Marcel Ciolacu, apel către clasa politică pe tema aderării la Schengen: Nu e loc de orgolii și rivalități!

Share:

Liderul PSD Marcel Ciolacu, care deține totodată și funcția de președinte al Camerei Deputaților, a declarat, vineri, că „a sosit momentul ca toți decidenții și partidele politice din România să susțină, în următoarele săptămâni, pe toate canalele și pe toate fronturile, aderarea țării noastre la Spațiul Schengen”.

Potrivit președintelui social-democraților, este foarte important ca în această perioadă „să fim cu toții uniți și să acționăm pentru țara noastră”.
„În această chestiune nu e loc de orgolii și rivalități”, a transmis Marcel Ciolacu, într-un mesaj postat, vineri, pe Facebook. El a subliniat, în context, că apelul său „este ca toate partidele să utilizeze contactele pe care le au în familiile lor politice europene, pentru susținerea aderării României la Spațiul Schengen”.
„Eu asta voi face la Congresul Socialiștilor Europeni, care va avea loc peste puțin timp la Berlin. De asemenea, colegii mei din Parlamentul European au zilnic discuții cu oficiali din alte state membre pentru a-i convinge să susțină cauza României. Sunt convins că și celelalte partide pot contribui semnificativ pentru a obține un succes pentru România.
Nu trebuie să avem vreo rezervă în această luptă pentru un obiectiv national strategic, fiindcă dreptatea este de partea noastră!
România îndeplinește de mult timp toate condițiile tehnice de aderare, iar conduita țării noastre în gestionarea fluxurilor de refugiați din Ucraina și în asigurarea rutelor de export pentru grânele ucrainene, arată că merităm pe deplin admiterea în Spațiul Schengen”, a arătat Ciolacu.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.