George Simion și colegii săi merg până la capăt în privința lui Klaus Iohannis. AUR cere verificarea averii președintelui Iohanis!
Suspiciunile cu privire la Klaus Iohannis continuă. Fostul primar al Sibiului nu a reușit să vină cu clarificări, cu privire la modul în care a dobândit cele cinci imobile pe care le mai deține și le are închiriate, informează Romaniatv.net.
În 2017, Klaus Iohannis pierdea definitiv una dintre case, în urma unei decizii a instanței. În cele din urmă, s-a dovedit că imobilul care a produs o mulțime de bani, din chirii, a fost luat cu acte false.
Lui Iohannis i-au mai rămas cinci, cumpărate „cu ghinion” și „din meditații”, susține actualul președinte al României.
După ce subiectul a fost ținut sub preș ani la rând, partidul AUR a redeschis cazul.
Miercuri, 26 octombrie, liderul deputaților, Antonio Andruşceac, a anunțat că a întreprins demersuri procedurale prin care solicită convocarea unei şedinţe de plen a Parlamentului, în vederea adoptării unei hotărâri privind demararea formalităţilor legale de verificare a averii preşedintelui Klaus Iohannis.
„Aş putea să vorbesc despre ceea ce s-a întâmplat în privinţa Înaltei Curţi, care a dat o hotărâre ce ar putea duce la închiderea a mii de dosare penale şi nici acest lucru nu cred că este întâmplător, pentru că, iată, aveţi un document pe care eu îl depun de mai multe săptămâni în atenţia Biroului permanent al Camerei Deputaţilor şi în atenţia Birourilor reunite, este o solicitare prin care grupul AUR cere convocarea unei şedinţe de plen reunite în vederea adoptării unei hotărâri a Parlamentului României cu privire la demararea procedurilor legale de verificare a averii preşedintelui României. Totodată, solicităm prezenţa preşedintelui Klaus Werner Iohannis la această şedinţă”, a precizat Andruşceac, într-o conferinţă de presă.
De-a lungul timpului, Klaus Iohannis ar fi obținut sute de mii de euro din închirierea imobilelor dobândite suspect.
Potrivit politicianului, solicitarea AUR are la bază articolul 25 din Legea nr. 115/1996 pentru declararea şi controlul averilor demnitarilor, magistraţilor şi a persoanelor cu funcţii de conducere şi de control a funcţionarilor publici.
„Legea prevede că averea preşedintelui României va putea fi cercetată numai după încetarea exercitării mandatului, iar pe durata acestuia la solicitarea sau în baza hotărârii Parlamentului României, adoptată cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Considerăm că persoana care se află la vârful conducerii acestei ţări trebuie să fie un om aflat în afara oricărei suspiciuni în ceea ce priveşte dobândirea pe căi frauduloase a averii”, a afirmat deputatul AUR.