Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini: UE trebuie să ia măsuri împotriva Austriei, iar președintele Iohannis trebuie să ceară rediscutarea aderării României la Schengen, la reuniunea CE din 15 decembrie!

Share:

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, a precizat, la Antena 3, că Uniunea Europeană trebuie să ia măsuri împotriva Austriei, pentru blocajul creat astăzi, iar președintele Iohannis trebuie să ceară rediscutarea aderării României la spațiul Schengen, la reuniunea Consiliului European din data de 15 decembrie.

„Mingea este în terenul UE. Și nu îi apăr, aici, pe politicienii români. Și am să vă spun și de ce spun acest lucru. Dacă UE acceptă acest vot și nu sancționează Austria pentru dezbinarea UE – pentru că, iată, după un Brexit, se vrea, din nou, să existe un euroscepticism – se creează un precedent periculos. Mai mult, este posibil ca românii să ceară organizarea unui referendum pentru ieșirea din UE. Ce mai spunem noi atunci?”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, președintele Iohannis  trebuie să-și folosească dreptul de veto în Consiliul European.

„De ce însă nu l-a folosit până acum? Au fost atâtea voturi care au dezavantajat România în Consiliul European și, totuși, a votat „pentru” și  nu a făcut precum Ungaria sau Polonia care s-au opus. Președintele Iohannis, care ne reprezintă în Consiliu, și miniștrii, care me reprezintă în consiliul de miniștrii, trebuie să se opună proiectelor care au efecte negative asupra României”, a conchis europarlamentarul umanist.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.