Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, trage un nou semnal de alarmă: Inacțiunea președintelui Iohannis poate duce la eșecul aderării României la Spațiul Schengen!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, avertizează, încă o dată, asupra fapului că inacțiunea președintelui Iohannis poate duce, și pe mai departe, la eșecul aderării României la Spațiul Schengen.

Potrivit eurodeputatului Grapini, deși Bulgaria are o situație mai deosebită, în contextul în care se confruntă, de doi ani, cu instabilitate politică, ce îi poate afecta aderarea la Schengen, șansele aderării României sunt jucate, până la urmă, de noi, ca stat.

“Chiar, astăzi, am adresat întrebări ministrului Transporturilor din Suedia, Andreas Carlson, în privința dezvoltării pieței interne prin conectivitate în condițiile în care această piață este fragmentată inclusiv din punctul de vedere al transportului, consecință a neadmiterii României și Bulgariei în Schengen”, a precizat Maria Grapini, care a reiterat faptul că supărarea Austriei este legată de un subiect care nu are legătură cu Regulamentul Schengen și anume migrația.

Mai mult, europarlamentarul umanist a menționat că, astăzi, în comisia LIBE   (libertăți civile, justiție și afaceri interne) din PE a fost votată o convenție legată de vize pentru Spațiul Schengen în cazul țărilor terțe.

“Regulamentul Schengen, așa cum este el acum, trebuie să fie egal pentru toate statele membre în sensul în care România și Bulgaria au respectat condițiile din Regulamentul existent și ca atare trebuie să intre în Spațiul Schengen. Reținerea mea în a spune că intrăm sau nu în Schengen tine de inacțiunea președintelui Iohannis. Nu avem, din păcate, nici un feedback de la președintele nostru!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.