Bilanțul „negru” al cutremurelor din Turcia și Siria a depășit 21.000 de morți!

Peste 21.000 de oameni nevinovați și-au pierdut viața în urma cutremurelor din Turcia și Siria. Au trecut cinci zile de la izbucnirea seismelor devastatoare, iar salvatorii continuă să caute supraviețuitori printre dărâmături.

100.000 de salvatori continuă să răscolească ruinele din Turcia şi Siria în căutarea supravieţuitorilor. Şansele de a mai găsi pe cineva în viaţă după atâtea zile sunt destul de mici, însă pompierii nu își pierd speranța. În acest tablou sumbru, în care numărul morților și al răniților crește de la o oră la alta, se mai întâmplă și miracole.

Un copilaș de doar 3 ani a fost salvat de o echipă de salvare din Republica Moldova, la 75 de ore de la producerea cutremurului. Moldovenii au decis să răspundă pozitiv apelului de ajutor lansat de Executivul din Turcia, motiv pentru care au trimis un convoi de mașini și o echipă de căutare-salvare.

Miercuri, zece cetăţeni români au fost îmbarcaţi în vederea repatrierii prin intermediul unui nou zbor umanitar efectuat de o aeronavă a MApN. Astfel, trei cetăţeni români, o mamă şi doi copii, au fost îmbarcaţi în vederea repatrierii într-o aeronavă militară română de pe Aeroportul din Adana, aeronava efectuând ulterior şi o escală pe Aeroportul din Malatya, de unde a mai preluat alţi şapte cetăţeni români, studenţi Erasmus, aflaţi într-o zonă puternic afectată în urma seismelor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.