Nicușor Dan taie „în carne vie”: Continuăm să eliberăm stâlpii, străzile și bulevardele de cabluri, fire și echipamente pentru comunicații electronice neidentificate, cu proprietar necunoscut!

Municipalitatea continuă să elibereze stâlpii, străzile şi bulevardele de cabluri, fire şi echipamente pentru comunicaţii electronice neidentificate, cu proprietar necunoscut, amplasate fără documente legale pe domeniul public al Bucureştiului, a declarat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Primarul general a precizat că potrivit ultimei dispoziţii pe care a semnat-o este vorba despre echipamentele şi cablurile montate pe stâlpi de pe artere din sectoarele 1, 2, 3, 4 şi 5.

Nicuşor Dan a precizat că printre străzile şi bulevardele pe care se va interveni se numără bulevardul Alexandru Ioan Cuza, strada Dr. Iacob Felix, Calea Plevnei, strada Frumoasă (din sectorul 1), bulevardul Ghica Tei, strada Ion Luca Caragiale, strada Vasile Lascăr sau strada Maria Rosetti (sectorul 2), Splaiul Unirii din Sectorul 3, strada Mitropolit Filaret şi şoseaua Berceni – Sectorul 4 şi strada Fabrica de Chibrituri din Sectorul 5.

Potrivit edilului general al Capitalei, cablurile şi echipamentele vor fi dezafectate de administratorii sau proprietarii stâlpilor, sub coordonarea Direcţiei Generale Servicii Publice – Direcţia Servicii Integrate şi cu sprijinul Direcţiei de Control din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti.

Nicuşor Dan a reamintit că Primăria Municipiului Bucureşti derulează proiectul Netcity, un program prin care se realizează canalizaţii subterane de comunicaţii electronice, prin intermediul căreia operatorii pot furniza servicii către clienţi.

El a menţionat că lucrările au început în 2009 şi până în prezent s-au finalizat 2.072 de kilometri de canalizaţie de comunicaţii electronice, dintre care 310 de kilometri în 2022.

Nicuşor Dan a menţionat că în contract este prevăzut că Primăria Capitalei ia o redevenţă anuală din veniturile totale încasate de Netcity Telecom SRL. El a spus că în 2022 Municipalitatea a încasat 5,7 milioane de lei redevenţa aferentă veniturilor încasate la nivelul anului 2021.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.