Nicușor Dan, vești bune pentru bucureșteni. Un nou proiect depus de Primăria Capitalei, aprobat de PNRR pentru finanțare!

Primarul general, Nicușor Dan, a precizat că încă un proiect depus de Primăria Capitalei pentru finanțare prin PNRR a fost aprobat: este vorba despre crearea Hub-ului de mobilitate și management urban, pentru care a fost alocată suma de 5,85 milioane lei.
Potrivit lui Nicușor Dan, proiectul ce contribuie la digitalizarea activităților PMB, prevede dezvoltarea și operaționalizarea pentru cetățeni a unor componente ale Băncii de Date Urbane a Municipiului București și înființarea unui Hub de mobilitate și management urban ca interfață între Primăria Municipiului București și locuitori, respectiv ca un spațiu de dezbateri și consultare participativă a proiectelor de interes public.
În cadrul proiectului vor fi realizate, a mai spus primarul general, o platformă digitală de servicii publice în domeniul urbanismului, respectiv o platformă de date deschise în domeniul mobilității urbane.
Prin acest proiect Primăria Capitalei își propune:
armonizarea și integrarea informațiilor, datelor și planurilor inițiate și derulate atât de PMB cât și de primăriile de sector și alte instituții aflate în subordinea sau coordonarea acestora;
integrarea cu alte sisteme de planificare a mobilității și managementului transportului public;
colectarea și agregarea datelor în sisteme de date integrate și deschise pentru a ușura procesul decizional din domeniile management urban, urbanism și mobilitate urbană;
 informarea și implicarea cetățenilor în procesul decizional la nivelul autorităților publice locale.
Nu în ultimul rând, Nicușor Dan, a propus înființarea și operaționalizarea Hub-ului de mobilitate și management urban este primul pas către construirea Centrului de Urbanism București, entitate care să monitorizeze, să fundamenteze şi să coordoneze dezvoltarea urbană a Bucureștiului.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.