Zelenski îi cere lui Biden să invite Ucraina în NATO: O invitaţie acum ar fi o motivaţie uriaşă pentru soldaţii ucraineni!

Volodimir Zelenski i-a cerut preşedintelui SUA, Joe Biden, să invite Ucraina în NATO „acum” – chiar dacă aderarea nu se va produce decât după război. Vorbind în limba engleză pentru CNN, Zelenski a declarat că Biden este „cel care ia decizia” dacă Ucraina va fi sau nu în NATO. 

Zelenski a declarat într-un interviu pentru CNN că: „El susţine viitorul nostru în NATO”, dar o invitaţie acum ar fi o motivaţie uriaşă pentru soldaţii ucraineni.

Aspiraţia Ucrainei de a adera este consfinţită în constituţia sa, iar relaţia sa cu NATO datează de la începutul anilor 1990, potrivit alianţei. NATO urmează să organizeze un summit în Lituania pe 11 şi 12 iulie, unde se aşteaptă ca liderii să discute despre aderarea Ucrainei.

„Acum”, a spus Zelenski ca răspuns la o întrebare despre motivul pentru care nu se aşteaptă o invitaţie. „Este foarte important.” „Este atât de important să simţi că eşti cu adevărat alături de aliaţi în viitor”, a adăugat el.

Zelenski a adăugat că a înţeles că Ucraina „nu va fi niciodată în NATO înainte ca războiul să se termine”.

NATO stipulează că soluţionarea diferendelor teritoriale este „un factor pentru a determina dacă se invită un stat să adere la Alianţă”. „Înţelegem totul”, a spus Zelensky.” Dar acest semnal este cu adevărat foarte important. Şi depinde de decizia lui Biden”.

Interviul integral al lui Erin Burnett cu preşedintele Zelenski este difuzat miercuri la ora 19.00 ET.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.