CNAIR a avizat varianta finală de traseu pentru Autostrada Ploieşti-Braşov

Conform directorului general al CNAIR, costul estimat pentru construcţia autostrăzii este de 5,5 miliarde euro, fără TVA.

Directorul general al CNAIR Cristian Pistol a anunţat marţi că a fost avizată varianta finală a traseului Autostrăzii Ploieşti-Braşov.

„Am avizat astăzi în CTE – CNAIR varianta finală de traseu pentru autostrada Ploieşti – Braşov! În lungime totală de 112,7 km (cu sectorul Cristian – Râşnov) această autostradă va avea 12 noduri rutiere, 13 tuneluri (12,4 km) şi 61 de structuri (28,75 km)”, a scris, pe Facebook, Cristian Pistol.

Conform acestuia, costul estimat pentru construcţia autostrăzii este de 5,5 miliarde euro, fără TVA.

Şeful CNAIR susţine că Autostrada Ploieşti – Braşov va asigura conectivitatea între centrele turistice importante de pe Valea Prahovei (Comarnic, Sinaia, Azuga, Predeal, Braşov) şi va traversa 23 de Unităţi Administrativ Teritoriale.

Lucrările la cei 16,3 kilometri ai şantierului lotului 2 Vidra – Bragadiru al Autostrăzii A0 Sud au ajuns la un stadiu fizic de peste 80%, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.
Acesta a efectuat marţi verificări pe şantierul lotului respectiv şi a constatat că antreprenorul „este bine mobilizat şi lucrează intens” la suprastructura drumului, la parcări şi la pasajele care supratraversează autostrada.

„Pe podul peste DN5 se montează deja hidroizolaţie şi parapete. Peste pasajul peste CF 1 Decembrie a fost aşternut deja asfalt. Stadiul fizic în şantier a depăşit 80%. Am cerut ca lucrările să respecte normele de calitate pentru a nu avea probleme ulterioare în exploatare”, a notat Pistol pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, reprezentanţii constructorului turc Alsim Alarko au dat asigurări că folosesc cele mai bune soluţii, deoarece nu doresc nici ei sa aibă probleme în perioada de garanţie.

„Termenul pentru deschiderea circulaţiei este luna octombrie, au dat asigurări reprezentanţii constructorului”, a adăugat Pistol.

De asemenea, pe lotul 1 Glina – Vidra al A0 Sud se aşterne deja asfalt, iar stadiul fizic al lucrărilor este de aproape 70%.

„Sunt 2,8 km (din cei 16,93 km) aşternuţi astăzi în zona nodului rutier cu DN4. Mobilizarea în şantier este bună, iar constructorul turc (Alsim Alarko) lucrează acum inclusiv la rampele celor 4 pasaje, la finalizarea terasamentelor care au ajuns la un stadiu de 90% şi la suprastructura drumului”, a continuat şeful CNAIR.

Stadiul fizic al lucrărilor din şantier se apropie de 70%, iar constructorul şi-a asumat deschiderea circulaţiei până la finalul acestui an.

„Am solicitat creşterea ritmului de lucru, inclusiv în schimburi de noapte, astfel încât termenul asumat să fie respectat”, a mai spus Cristian Pistol.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.