Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini: Este nevoie de un acord cu SUA privind aprovizionarea cu materii prime critice, dar și de reluarea acordului comercial pentru a avea schimburi comerciale echitabile!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a punctat, în plenul PE, că este nevoie de un acord cu SUA privind aprovizionarea cu materii prime critice, dar și de reluarea acordului comercial cu SUA pentru a beneficia de schimburi comerciale echitabile

“Întrebarea „Ce facem cu acordul cu SUA?” este binevenită! Cunoașteți bine că, în mandatul trecut, s-a încercat acordul T-TIP (Parteneriatul transatlantic pentru comerț și investiții) și nu s-a reușit. Cred că America practică un protecționism care aduce un dezavantaj companiilor europene. Nu va fi însă ușor să negociați cu SUA. Cu toate acestea, Comisia Europeană trebuie să ducă la bun sfârșit această negociere!”, a precizat eurodeputatul Grapini.

Totodată, Maria Grapini a precizat că, în urmă cu două luni, a fost la Washington, ca parte a delegației din Comisia pentru Piață Internă a Parlamentului European, unde s-a întâlnit cu administrația Biden.

„Poate că este bine să presăm acum, până la alegerile din SUA, ca să încheiem acest acord și, de asemenea, cred că trebuie reluat și acordul comercial abandonat, acel T-TIP, care să ne asigure o piață reciprocă UE și SUA, companiilor din aceste state, astfel încât să nu mai fim nevoiți să apelăm doar la piața Chinei, pentru materii prime importante”, a conchis europarlamentarul umanist.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.