Simona Halep își caută dreptatea în instanțele civile!
Bogdan Stoica, avocatul român al Simonei Halep, a anunţat că firma de suplimente din cauza căreia s-ar fi produs contaminarea sportivei a fost deja dată în judecată în instanţele civile. Procesul nu are nici o legătură însă cu suspendarea de patru ani distată de Sport Resolutions.
Decizie radicală a avocaţilor angajaţi de Simona Halep. „Am dat în judecată compania canadiană cu mai bine de o lună și jumătate în urmă. Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubire, el nu va avea decât o influență civilă, nu poate să aibă niciun un fel de influență în dosarul sportiv”, a dezvăluit avocatul Simonei Halep la Euronews.
Bogdan Stoica a motivat şi omisiunea Simonei Halep de a declara respectivul supliment la audierile inițiale, din octombrie 2022. „Simona a făcut peste 200 de teste, nu treci ce mănânci, treci de obicei lucrurile care au un caracter medical, care se dau cu prescripție sau lucrurile de genul acesta. Pur și simplu a uitat , mai ales în condițiile în care venirea acestor suplimente și debutul administrării lor a fost cu o zi înainte de aceste teste. Trebuie să înțelegem că faptul că nu a menționat aceste suplimente nu are niciun fel de însemnătate juridică, nici măcar experții ITIA nu au contestat vreo clipă că suplimentele au ajuns la New York. Lucrurile acestea sunt acceptate, a fost o scăpare”, a spus avocatul fostului nr. 1 WTA.
„Nu a făcut nimic de capul ei, echipa ei i-a recomandat schimbarea acestor suplimente alimentare, există în dosar aceste informații. Responsabilitatea este asumată pe deplin de echipa Simonei, au apărut declarații date de antrenorul ei, de preparatorul fizic și directorul medical al academiei care își asumă pe deplin că dânșii i-au recomandat Simonei acest supliment. La dosar se află transcrierea tuturor corespondențelor cu echipa. Simona a întrebat de mai multe ori dacă produsul este unul sigur. Chiar și la un an de suspendare cred că puteam să ne gândim la un moment dat. Dar, din istoricul cazurilor similare, cred că o sancțiune de șase luni, în condițiile date, era mai mult decât suficientă. Mai ales în condițiile în care sportivul era dispus să accepte instant inclusiv declarații publice prin care să confirme acest lucru”, a mai spus Bogdan Stoica.