Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, mesaj cu ocazia Zilei internaționale a drepturilor omului: Apărarea drepturilor omului este cel mai de preț obiectiv al democrației!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

În calitatea sa de eurodeputat, membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din Parlamentul European  și comisar al Organizației pentru Apărarea Drepturilor din România (OADOR), Maria Grapini a adresat milioanelor de români, din interiorul și din afara granițelor țării, un mesaj emoționant, cu ocazia Zilei internaționale a drepturilor omului:

„Apărarea drepturilor omului este cel mai de preț obiectiv al democrației! Drepturile omului trebuie respectate de instituțiile statului, funcționarii publici, politicieni, dar și la nivel de cetățean! Îmi reafirm crezul că Drepturile Omului nu se negociază! Este esențial să se înțeleagă că drepturile omului sunt un pilon de bază, într-o societate democratică. În calitatea mea de europarlamentar si Comisar al OADOR, voi apăra cu fermitate drepturile cetățenilor.

Drepturile omului sunt primordiale în democrație, iar guvernele, indiferent de culoarea politică, nu trebuie să îngrădească libertățile cetățenești, consfințite prin legislație.

Sistemul de norme ce reglementează Drepturile Omului trebuie să fie principiul de bază al fiecărui politician, al fiecărui stat şi instituţie internaţională.

Din păcate, de multe ori cetățenii încalcă drepturile unor concetățeni și, în acest caz, se ajunge la justiție!

Educația și credința pot cotribui însă la conformarea voluntară a cetățenilor, indiferent de poziția socială sau politică pe care o au în societate! Toți trebuie să luptăm pentru respectarea drepturilor noastre”!

Umanista Maria Grapini a militat, în toate luările de poziție oficiale din Parlamentul European, pentru drepturi egale pentru toți românii, în raport cu ceilalți locuitori ai statelor membre, pentru drepturile celor defavorizați, pentru cele ale femeilor și copiilor, dar și ale persoanelor cu dizabilități și, mai ales, în contextul pandemiei, a adoptat poziții ferme împotriva restrângerii drepturilor și libertăților cetățenești, consfițite prin legislație.

Ziua internaţională a drepturilor omului este marcată în fiecare an, la 10 decembrie, fiind data la care Adunarea Generală a ONU a adoptat, în 1948, Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. Instituirea oficială a Zilei internaţionale a drepturilor omului a avut loc în 4 decembrie 1950, când Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluţie prin care invita toate statele membre, precum şi orice alte organizaţii interesate, să sărbătorească această zi.

Declaraţia Universală a Drepturilor Omului reprezintă un document de referinţă, care proclamă drepturile inalienabile pentru toţi oamenii – indiferent de rasă, culoare, religie, sex, limbă, opinie politică sau de altă natură, origine naţională sau socială, proprietate, naştere sau alt statut. Disponibilă în peste 500 de limbi, Declaraţia Universală a Drepturilor Omului (UDHR) este cel mai tradus document din lume, potrivit www.un.org.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.