PSD ar câștiga detașat alegeri europarlamentare. PNL și AUR, luptă strânsă pentru locul 2!

Peste jumătate din români vor comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, potrivit rezultatelor unui sondaj pe baza căruia PSD și PNL poartă discuții pe tema comasării.

Sondajul a fost realizat de Avangarde, la comanda PSD și PNL. Conform sondajului, PSD ar obține 31% din voturi la alegerile pentru Parlamentul European, iar PNL 20%, urmat de AUR cu 18 % și de Alianța Dreapta Unită, cu 15%.

La întrebarea ”Dumneavoastră personal sunteți de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale?”, 53% dintre cei chestionați au răspuns afirmativ, 35% nu sunt de acord, iar 12% nu pot aprecia sau nu răspund.

O altă întrebare a fost: ”Viitorul Guvern al României care se va forma după alegerile generale ar trebui să fie alcătuit din partide care împreună să asigure majoritatea constituțională și stabilitate politică?”, 66% răspunzând afirmativ, 21%, negativ, iar 13% nu pot aprecia sau nu răspund.

Când vine vorba de intențiile de vot la europarlamentare, 31% ar vota PSD, 20% – PNL, 18% – AUR, 15% – Alianța Dreapta Unită, SOS România – 8%, UDMR – 5%, REPER – 2%, alte partide – 1%.

Sondajul s-a făcut telefonic, în perioada 19 – 20.02, pe un eșantion de 950 de subiecți. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,1%.

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a spus la Palatul Victoria, după discuțiile din coaliție, că liderii PNL și PSD urmează să facă un anunț important. Mihai Tudose, europarlamentar PSD, a precizat că au primit rezultatele unei cercetări sociologice care arată că peste 60% dintre români doresc comasarera și o majoritate chiar mai mare și o continuitate a guvernării. Tudose a precizat că în ședințele PNL și PSD va fi prezentată strategia pe care au convenit să o propună, și apoi vor avea o coaliție imediat după aceste întâlniri, iar la ora 19.00 cei doi președinți vor ieși public.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.