Donald Trump, tot mai aproape de nominalizarea pentru Casa Albă. Fostul președinte al SUA a câştigat alegerile primare republicane din Carolina de Sud!

Donald Trump a câştigat alegerile primare republicane din Carolina de Sud, în faţa rivalei sale, Nikki Haley. Deşi votul a avut loc în statul natal al lui Haley, fosta guvernatoare nu a avut nicio şansă în faţa republicanului.

Donald Trump a obținut o victorie răsunătoare în fața contracandidatei sale democrate, Nikki Haley. Fosta guvernatoare nu renunță, însă, având încă o şansă la super marţea electorală, pe 5 martie, atunci când mai multe state americane îşi vor desemna candidatul la funcţia de preşedinte al ţării.

Donald Trump a mai câştigat o bătălie în SUA. Deşi alegerile primare republicane au avut loc în statul ei natal, Nikki Haley, fostul guvernator al Carolinei de Sud, nu a avut nicio şansă în faţa rivalului său.

„Ţara noastră va fi din nou respectată, mai respectată ca niciodată. Este o seară fantastică. Nu am văzut niciodată Partidul Republican atât de unit cum este acum, niciodată nu a fost aşa. Ţara noastră este distrusă. Un vot pentru Trump este biletul vostru de întoarcere la libertate, este paşaportul vostru pentru a ieşi din tiranie şi este singura voastră scăpare din iadul lui Joe Biden şi a bandei sale”, a spus Donald Trump în cadrul celei mai mari întâlniri anuale a conservatorilor din SUA, menționând că este singurul capabil să oprească „corupția” din America.

Pe tot parcursul discursului fostului președinte, acesta nu a contenit din a-l ataca pe actual șef de stat, Joe Biden.

„Joe Biden este o ameninţare la adresa democraţiei. Mă aflu astăzi în faţa dumneavoastră, nu doar ca fost şi, sperăm, viitor preşedinte, ci şi ca un disident politic mândru. Eu sunt un disident”, a continuat Trump în fața politicienilor.

Nikki Haley, deși nu a obținut nicio victorie până acum, nu se dă bătută. Susținătorii acesteia promit să îi fie alături în continuare, susținând că Donald Trump nu poate câștiga aceste alegeri prezidențiale. Haley l-a atacat subtil şi pe democratul Biden.

„Trebuie să oprim haosul. Trebuie să ne oprim cu drama. 70% dintre americani spun că nu-i vor pe Trump sau Biden, ei cred că sunt cei mai detestaţi doi politicieni din America”, a fost replica lui Haley.

Totuși, sondajele și realitatea din teren o contrazic, pentru că fostul președinte republican nu a ratat nicio victorie până acum. Câştigul de aseară al lui Trump, în Carolina de Nord, este o performanţă care, potrivit CNN, arată dominaţia asupra partidului republican.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.